Világsztárok a megyében! Az EB döntő a tét a nagyhalászi salakmotor versenyen

Rangos nemzetközi salakmotorversenyt rendeznek május 25-én a Nagyhalász Speedway Ringen.  Igazi világsztárok érkeznek Lengyelországból, Oroszországból, Dániából. A legjobbak az Európa-bajnokság döntőjébe jutnak. 

Európa legjobb vaspapucsosai versenyeznek a Nagyhalász Speedway Ringen május 25-én. Soha ilyen rangos mezőny nem volt még a pályán, mivel itt rendezik az EB Challenge egyik futamát, azaz innen juthatnak a döntőbe a legjobbak. Leon Madsen, Jaroslaw Hampel, Robert Lambert, Mikkel Michelsen és Antonio Lindback már továbbjutott, és további GP menők csatlakozhatnak hozzájuk. Lengyel, dán, orosz és cseh motorosok mellett a magyar színeket Kovács Roland képviseli. Az egyik legnagyobb név, aki biztosan itt lesz Grigorij Laguta, háromszoros orosz és lett bajnok, de nem kell bemutatni a sportág szerelmeseinek a cseh Vaclav Miliket sem. 

 

- Sokszor voltak már nálunk dánok, svédek, lengyelek, oroszok, és mindenki elégedett volt. Ezért is kaptuk meg a rendezés jogát. De idén nem csak az EB Challenge házigazdái leszünk, hanem további két nemzetközi versenyünk lesz még – mondta Albók József a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A nagyhalászi pálya komoly fejlesztéseken esett át a közelmúltban, így megfelel a szigorú nemzetközi előírásoknak is. Több lelátót is befedtek, és várhatóan 4-5 ezer szurkoló látogat majd ki az elmúlt évek legrangosabb magyarországi versenyére. Már több lengyel TV társaság kért akkreditációt, és nagy az érdeklődés a verseny iránt más országokban is. A május 25-i EB Challenge 15 órakor kezdődik.