Világkupa arany

 A 3. nap a női - férfi kard számokkal kezdődött a Hollandiában zajló kerekesszékes vívó világkupán, ahol Veres Amarilla és Tarjányi István is bejutottak a legjobb nyolc közé. Amarilla a folytatásban az olasz Mogostól kapott ki 14:15 -re. Az asszót beárnyékolta a nyíregyházi versenyző váll sérülése és az ukrán versenybíró elfogultsága, a 15. utolsó találatot nyílvánvalóan a magyar sportoló ellen ítélte. Ez Ami számára a 6. helyet jelentette.
István a szintén olasz, rutinos Sarri -tók kapott ki, így 8. lett, ez számára jó eredmény mert ismét előrébb lépett a világranglistán. Délután a női párbajtőr csapatok versenyével folytatódott a program, ahol 6 csapat állt rajthoz. A mieink a világranglista alapján kiemeltek voltak, és azonnal a döntőbe jutásért vívhattak a franciák ellen és 45:40-re győztek. 
Az aranyéremért a nagy rivális lengyelek következtek, ahol 45: 39-re diadalmaskodtak a lányok, így az első helyen végeztek. Veres Amarilla, vállsérülése ellenére is vállalta a csapatszereplést és csere nélkül egymást segítve versenyeztek végig a hölgyek.
A csapat tagjai: Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsa és Veres Amarilla

DL