Világbajnoki résztvevőkkel találkozhatnak a diákok

Zajlik az Európai Sporthét, melyhez Nyíregyháza is csatlakozott. Az Atlétikai Centrumban több iskola diákjai látogathatnak el, és találkozhatnak a világbajnokságon résztvevő versenyzőkkel. Az esemény célja, hogy minél többen mozogjanak rendszeresen. 

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat idén 2023. szeptember 23-30. között zajlik Európában, így Magyarországon is. Az egész Európára kiterjedő kampány fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására minél aktívabb életet éljünk. Városunkban ezen alkalomból a Nyíregyházi Sportcentrum kollégái több nyíregyházi iskola tanulóinak tartanak izgalmas, sportos programokat szeptember 29-ig az Atlétikai Centrumban.

A tanulók négy csoportban a magasugrást, a távolugrást, a síkfutást, valamint ügyességi atlétikai feladatokat gyakorolhattak. Természetesen a játék sem maradhatott ki. Egy kvíz kérdéssor helyes megoldása után ajándékcsomagot kaptak a legjobbak. Az atlétikai VB résztvevői közül Tóth Balázs a súlylökés, Szikszai Róbert és Kerekes Dóra a diszkoszvetés, Helebrandt Máté pedig a gyaloglás rejtelmeibe avatta be a gyerekeket. Pénteken a Bem Iskolában készülnek sportprogramokkal, a tervek szerint lesz 2023 méteres futás, és további ismert sportolókkal találkozhatnak az intézmény diákjai.