Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Bronzérmes lett a cardiffi világkupa versenyen Tarjányi István. A nyíregyházi kerekesszékes vívó ezzel megerősítette helyét a világranglistán, és jó esélye van arra, hogy kijusson a paralimpiára. 

Folytatta remek szereplését a világkupa sorozatban Tarjányi István. A Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívója az ázsiai verseny után Cardiffból is éremmel tért haza. A legjobb 16 között kezdte a versenyt, majd egy magabiztos győzelem után egy kínai sportoló ellen is nyert. 

- Remekül ment a vívás, jó formában voltam végig a verseny során, és hátrányból fordítva sikerült győznöm. A legjobb négy között egy olasz ellenfél következett, kicsit zavart, hogy sokáig kellett várakoznunk a mérkőzés előtt, és bár legutóbb sikerült ellene nyerni, most ő volt a jobb, így végül nem jutottam a döntőbe, és bronzérmes lettem – mondta Tarjányi István.

Edzője, Pákey Béla elégedett volt István teljesítményével, aki egyre közelebb kerül a párizsi paralimpiai részvételhez. 

- Jelenleg a világranglistán az 5. helyen áll, két kínai, és két lengyel sportoló előzi meg. Az európai ranglistán az első ötben kell lennie, hogy ott legyen a paralimpián, itt a harmadik jelenleg István, azaz nagy esélye van arra, hogy Tokió után Párizsban is ott legyen – tette hozzá Pákey Béla.

A következő verseny márciusban lesz az Európa-bajnokság. A legutóbbi EB-n a nyíregyházi versenyző második lett, így akkor javíthat pozícióján, ha most győz. Még egy világkupa verseny van a paralimpia előtt Brazíliában, de oda már nem biztos, hogy utaznia kell Tarjányi Istvánnak.