VIDOR Fesztivál – Nyilvános a színházi versenyprogram

Bodrogi Gyula, Kern András, Hernádi Judit, Molnár Piroska, Mucsi Zoltán, Hegyi Barbara és Thuróczy Szabolcs is fellép az augusztus 25-én kezdődő VIDOR Fesztiválon. A legnagyobb nevettetők seregszemléje idén sem szűkölködik majd érdekességekben, népszerű produkciókban és jelentős pillanatokban. A héten nyilvánossá vált a színházi versenyprogram, és a jegyek értékesítése is elkezdődött.

Augusztus 25-től kilenc napon keresztül ismét Nyíregyháza lesz a vidámság és a derű fővárosa: ekkor rendezik meg immár 22. alkalommal a VIDOR Fesztivált, hazánk egyik legrangosabb és leglátogatottabb összművészeti eseménysorozatát, amely több mint százezer látogatót vonz évről-évre. Július 10-én nyilvánossá vált a színházi versenyprogram és a jegyértékesítés is megkezdődött, szerdától a VIP bérleteseket várták a Jegyirodába, csütörtök reggel 7 órától a bérletes nézők vehették meg a VIDOR színházjegyeiket, pénteken pedig bárki számára elérhetőek a belépők reggel 7 órától a Jegyirodában, 14 órától pedig már online is.

– Majdnem harminc előadást tűzünk műsorra, a helyszínek között ott lesz a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpada, a Krúdy Kamara, a MŰvész Stúdió, a Szabadtéri Színpad, a Szindbád rendezvényterme és pódiumszínpada, a Bencs Villa és a Kossuth téren is lesz egy színházi előadás – árulta el a színházi versenyprogramok helyszínét Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

Feledhetetlen élménykavalkád a színpadokon

Zenés vígjátékok, szatíra, tragikomédia, bohózat, komédiák sokasága, musicalek és kocsmaária is szerepel a színházi versenyprogramban, melynek teljes listáját a Móricz Zsigmond Színház és VIDOR Fesztivál hivatalos weboldalán találhatják meg az érdeklődők. A VIDOR Fesztivál 2023 válogatói Kirják Róbert teátrumigazgató, Horváth Illés művészeti vezető és Sediánszky Nóra művészeti tanácsadó voltak, akik arra törekedtek a program összeállítása során, hogy a nézőknek feledhetetlen élménykavalkádban legyen részük.

– Az első és legfontosabb szempont, hogy a legjobb és legviccesebb előadásokat hívjuk meg a VIDOR Fesztiválra. December óta rostáljuk a jelentkezőket, gyakorlatilag az összes magyarországi színház küldött egy vagy két előadást, ezt a kollégáimmal szétosztottuk, megnéztük és körülbelül egy hónappal ezelőtt összeállt a versenyprogram, és néhány OFF programmal is kiegészítjük a fellépők sorát – emelte ki Kirják Róbert.

„Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.” A világ leghíresebb és legnagyobb nevettetője, Charlie Chaplin gondolata a VIDOR mottója is egyben. A Fesztivál szervezőinek célja, hogy gondoskodjanak a kikapcsolódásról, jókedvről, pihenésről, szórakozásról, és a nevetésről is.

– A legfontosabb célunk, hogy a legtöbb nyíregyházi, illetve a fesztiválra látogató jól érezze magát, kikapcsolódjon, nagyokat nevessen, és kilenc napot úgy töltsön el, ami nem megszokott. Találkozva barátokkal, akár a színházban, akár a főtéren – tette hozzá a nyíregyházi teátrum igazgatója.

A teljes program részleteiről is lehull hamarosan a lepel

A VIDOR Fesztivál teljes programja idén augusztus 8-án lesz nyilvános. A Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert annyit elöljáróban elárult, augusztus 25-e és szeptember 2-a között Nyíregyháza belvárosát átjárja majd a karneváli hangulat, hiszen kilenc napon át színházi előadások, dumaszínház, koncertek, kiállítások, élő szobrok szórakoztatják a helyi lakosokat és az ide érkező turistákat, hazai és külföldi sztárfellépőkkel.