VI. Nyugdíjas Ki Mit Tud? – Hegedűjáték, versek, dalok és prózák

Három kategóriában mérték össze tehetségüket a szépkorúak: eszerint a vers és próza mellett voltak zenei, valamint táncos produkciók is. Stéhné Ormai Magdolna egy senior táncoktató elmondta, hogy nagyon várják már a fellépést.

A mai Ki Mit Tud?-ra három tánccal készültünk. Az egyik az szamba, a másik egy mexikói tánc és a harmadik egy Radetzky Mars. Ez mind a három tánc a senior örömtánchoz tartozik. A senior örömtánc nagyon jó dolog az idős ember számára.

 mondta el Stéhné Ormai Magdolna.

Közel 50 produkciót mutattak be; a nyíregyházi nyugdíjas klubok többsége regisztrált a versenyre, de volt, aki egyéni előadással készült a Ki Mit Tud-ra. A vetélkedőt Dr. Kovács Ferenc polgármester nyitotta meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A nyugdíjasok Nyíregyházán nagyon aktívak, ezt mutatja az is, hogy körülbelül 400-an jött el a Ki Mit Tud?-ra. Ők sok szempontból példát is mutatnak a fiatalabb generációnak. Ilyen például a szellemi vetélkedő, ami mindig azt bizonyítja, hogy idős korban is sok program van és érdemes is elmenni rá.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság operatív igazgatója elmondta, a versenyzők nagyon izgatottak, hetek óta készülnek a megmérettetésre.

Ez a kezdeményezés nagy örömre és nagy nyitottságra talált a nyugdíjasok körében. Már nem csak a nyugdíjas klubok jelentkeznek, hanem egyéni versenyzőink is nagyon sokan vannak. Megpróbáltunk mindent megtenni, hirdetjük újságban, televízióban, rádióban, hogy minél szélesebb körhöz eljusson az információ. Minden évben sok új nyugdíjas tehetség kerül hozzánk.

– emelte ki Petneházyné Bugán Magdolna.

A nyugdíjas versenyzők csütörtök délelőtt mutatták be produkcióikat. A legjobb előadásokat, előadókat díjazták, és több különdíjat is kiosztottak.


Horváth Kíra