Veszélyekkel is jár a hóolvadás
Az olvadás és az elmúlt napok csapadékos időjárása nagyban nehezíti a városlakók életét. Sok helyen az el nem vezetett víz okoz problémát, míg máshol a jég jelenthet balesetveszélyt.

Az utóbbi napokban a hóolvadás és az eső következtében jelentős mennyiségű víz gyűlt össze az utcákon. Ezt a még mindig fagyos föld nem tudja felszívni, és sok esetben a csatornák sem képesek elvezetni. Így akár kisebb összefüggő vízfelületek is fedhetik a város egyes részeit, amelyek megnehezítik a lakosság életét. Több helyen a házak előtt és az udvarban is áll a víz.

 

Fokozott óvatósság

 

Azonban nemcsak az ingatlanok előtt okoz problémát a hóolvadás, a közterületek nagy részén is nehézkes a közlekedés. A tócsák kerülgetése közben pedig nem árt egy másik balesetforrásra is figyelni. Az utcák bár szinte már szárazak, de a parkokban, a kevésbé frekventált helyeken még mégis könnyen jégpályába futhatunk. Ezeken a helyeken fokozott óvatossággal közlekedjünk továbbra is.

 

Nézzünk felfelé is

 

A jeges hó nemcsak a lábunk alatt jelent veszélyforrást, a meleg miatt a háztetőkről is nyakunkba zúdulhat az égi áldás. Bár a mostani felmelegedés után a tetők viszonylag tisztának tűnnek, még így is előfordulhat néhol egy-egy felhalmazódott hótömeg. Bodrogi László közterület-felügyelet vezető elmondta, ez most különösen aktuális, éppen ezért fokozottan ellenőrzik ezt is. Kiemelte, a tető, valamint a ingatlanok előtti járdaszakasz tisztítása az ingatlantulajdonosok kötelessége, ezek elmulasztása bírságot vonhat maga után.

Zadubenszki Norbert