Veszekedő bajnokok, építkező Szpari (Vidi vs. Szpari)
Lassan eljutunk oda, hogy az izgalmasabbak, fordulatosabbak a bajnokság vége utáni történések, mint maga az OTP Bank Liga volt.

Egy focirajongó úgy képzeli, hogy a bajnok csapatnál mindenki boldog, és fogadkozik, hogy a következő idényben még jobbak leszünk és nem égünk le már a nemzetközi kupasorozat első körében. Megtartjuk az értékeinket, és igazolunk hozzájuk újakat, hogy még erősebbek legyünk. Mindenki egymás kezét szorongatja és boldog, hiszen „a sikernek 100 anyja van”.

Máshol talán ez így megy, de nálunk nem. A bajnokunk, a kirakatcsapatunk, a VIDEOTON FC éppen oszlóban van, eddig csak eligazolásokról hallani (távoznak: Juan Calatayud, Nikolics Nemanja, Sándor György, Barcsay Márk, Horváth Tamás, Juhász Roland, Kleinheisler László, Stopira, Tóth Balázs, Tomás Tujvel). Miközben a klub honlapján a következő írás jelent meg: Burcsa Győző: „Klubunk a csapatépítés szempontjából súlyos időveszteséget szenvedett”. „Klubigazgatónk a bajnokság lezárultával röviden értékelte a Vidi idényét, és elmondta, hogy milyen szakmai okok miatt döntött a tulajdonos és a vezetőség a szakmai stáb leváltása mellett.”

A teljes cikk a következő linken érhető el: http://www.vidi.hu/2015/06/04/burcsa-gyozo-klubunk-a-csapatepites-szempontjabol-sulyos-idoveszteseget-szenvedett.html

Ehhez képest a Szpari a nyugalom szigete. Nincs egymásra mutogatás, nem fordított hátat a focinak teátrális nyilatkozatok közepette a tulajdonos, és nem szaladt világgá az edző. Nem hátrált ki az önkormányzat a Szpari mögül. Közösen keresik a megoldást az utánpótlás gondjainak megoldására. (Vagy már éppen meg is találták.)

A labdarúgók sem kelletik magukat a sport napilapban, nem vagdalkoznak ész nélkül, nem tekintik magukat áldozati bárányoknak, többen közülük kitartanak az NB III-ban is a Szpari mellett. Valahogy mindenkinek olyan természetes, hogyha már így alakult, akkor fogjunk össze, hiszen „bajban ismerszik meg ki a jó barát”. Nyilván vannak távozók, természetes, hogy vannak, akik szeretnék magukat a következő idényben is a legmagasabb osztályban hétről hétre megmutatni.

De ez a világ rendje.

Miképpen az is, hogy a Szpari tulajdonosa folytatja igazának keresését majd feltehetőleg a bíróságon, mert eddigi felülbírálati kérvénye az MLSZ-nél süket fülekre talált.

Pontosabban ez nem a világ rendje. Csak el akarják velünk – századszor is – hitetni a magyar futball felemelkedéséért, hogy ez a rend. Pedig ez nem rend.

Ez maga a káosz!

Hajrá Szpari!

Száraz Attila