Versenyeztek a kollégiumok
Tizedik alkalommal rendezték meg Nyírszőlősön a megyei kollégiumok asztalitenisz-versenyét. Több mint 150 gyerek, köztük fogyatékkal élők is rajthoz álltak.

Tíz évvel ezelőtt rendeztek először sportversenyt a megyében működő kollégiumok számára. Akkor labdarúgásban mérték össze erejüket a tanulók, de azóta számos sportágat kipróbáltak már. Ezúttal a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény Kollégiuma volt a házigazda, és asztaliteniszben küzdöttek a csapatok. Nyírbátorból fogyatékos gyerekek is érkeztek.

– Nem különböztetjük meg a fiatalokat, együtt versenyezhetnek, sportolhatnak, és azt tapasztaltuk, sokkal toleránsabbak így, örülnek egymás sikerének. Ez nagyon fontos számunkra – mondta Verebélyiné Tóth Mariann kollégiumvezető.

Húsz intézményből több mint 150 gyerek érkezett a versenyre, és több esetben a kollégiumi nevelők is beszálltak a csatákba. Nyíregyháza önkormányzata is támogatta az eseményt.

– Nyíregyháza és a Gyermekeinkért 16 Alapítvány támogatása nélkül nem szervezhetnénk meg ezt a rendezvényt, és van egy nagyon jó kollektívacsapat az iskolában és a kollégiumban, akik mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat – mondta Ágoston Ildikó, nyíregyházi önkormányzati képviselő.

Több korcsoportban hirdettek győztest, de a verseny legfontosabb célja ezúttal az volt, hogy a kollégiumban élő diákok tarthassák a kapcsolatot, és jól érezzék magukat.

Dankó László