Veretlen tavasszal az AQUA
Jól szerepel a bajnokságban a nyíregyházi vízilabdacsapat.

Március 13-án (vasárnap) hazai medencében fogadta az MTK Budapest csapatát az AQUA SE Nyíregyháza. A gyermek országos bajnokság tavaszi szezonjának 3. fordulója előtt a tabella első felében foglal helyet a nyíregyházi csapat. A két csapat őszi mérkőzésén az MTK otthonában is győzni tudott az AQUA, így hazai pályán kötelező volt a győzelem. A meccs aztán izgalom nélkül zajlott. Az AQUA korán elhúzott, majd az előnyét folyamatosan növelte úgy, hogy a második félidőben gólt sem kapott. A fővárosi csapatnak nem ízlett a hazaiak kemény védekezése és gyors kontrái. A gólokat egyenletesen elosztva – minden negyedben ötöt lőve – 20-ig meg sem állt a hazai csapat, amire az MTK csak 3 góllal tudott válaszolni, így az AQUA SE Nyíregyháza könnyedén nyerte az egyoldalú csatát.

Furcsa ezt mondani egy ilyen győzelem után, de helyenként borzasztóan játszottunk. Sok a betegeskedő gyerek, ezért a felkészülésünk koránt sem zökkenőmentes. Jövő héten Békéscsabán ennél sokkal jobb játékra lesz szükségünk – mondta Kántor Gábor edző. 

AQUA SE Nyíregyháza–MTK Budapest 20–3 (5–1, 5–2, 5–0, 5–0)
Gólok: Kedves Iván 5, Spák Csanád 4, Cserpák Zalán 3, Molnár Kristóf 3, Pethe István 3, Szécsi Tamás 2

Az elmúlt hétvégén Békéscsabára látogatott az AQUA SE Nyíregyháza gyermekcsapata. Nehéz, küzdelmes mérkőzésen maradt alul ősszel Sóstón a nyíregyházi csapat (6-7), így volt ok a visszavágásra.
A mostani mérkőzés is küzdelmes játékot hozott, viszont az AQUA Pethe István vezetésével, valamint Molnár Kristóf remek góljaival korán átvette az irányítást. Helyenként kiváló védekezéssel folyamatosan 2-3 gól különbségen tudta tartani a Csirkefogókat, ha csökkent a különbség, mindig tudott újítani az AQUA is. Kis szerencsével nagyobb arányú győzelem is lehetett volna, de a 2 gólos siker mindenképpen megérdemelt volt. Ezzel a győzelmével az AQUA SE Nyíregyháza a tavaszi szezonban még veretlen és a tabella 3. helyére lépett.

Sokkal jobban játszottunk, mint múlt héten, és a fiúk is nagyon akarták ezt a győzelmet. Az elmúlt hetekben sokan hiányoztak edzésekről, ezért különösen örülök ennek a sikernek – mondta Kántor Gábor. 

Csabai Csirkefogók–AQUA SE Nyíregyháza 8–10 (1–3, 2–1, 2–3, 3–3)
Gólok: Molnár Kristóf 4, Pethe István 4, Cserpák Zalán, Kedves Iván