Vereséggel kezdett a magyar válogatott
Megkezdődtek a csoportküzdelmek a női röplabda Európa-ligában. A magyar válogatott első mérkőzésén Szlovéniával találkozott.

Alaposan megváltozott összeállításban lépett pályára Nyíregyházán a címvédő magyar női röplabda-válogatott az Európa-liga első csoportmérkőzésén Szlovénia ellen. Jan De Brandt szövetségi kapitány nem titkoltan szeretne fiatal játékosokat kipróbálni az EB selejtezők előtt, így több alapember is hiányzott. Ennek ellenére jól játszott a piros mezes magyar csapat az első szettben, és sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes. 21–19-nél még a mieink vezettek, ettől kezdve viszont nem sikerült több pontot szerezni, és nyerte a játékrészt Szlovénia 25–19-re. A második játszma magyar szempontból nem indult rosszul. Sokat javult a válogatott védekezése, ennek ellenére az első technikai szünetnél a Grudina vezette vendégeknél volt az előny.

További képekért kattintson a fotóra!

A szett közepénél megléptek a szlovének, és 25–17-re nyerték a játszmát, így már 2–0-ra vezettek. A harmadik felvonás magyar szempontból jól indult, de fordított Szlovénia, így a magyar kapitánynak korán időt kellett kérnie. Főleg a centertámadásokkal nem tudtak mit kezdeni Tálasék, így 8–4 volt az állás a vendégek javára. Szakmáry Grétának köszönhetően azonban egyenlítettek a mieink, az 1500 néző nem kis örömére. Ettől kezdve felváltva estek a pontok. Szakmáryt nem lehetett tartani, a harmadik szett felénél már 17 pontnál tartott, és Pallag Ágnes játéka is sokat javult. Fordítottak a mieink és 24–22-nél két játszmalabdához is jutottak. Szlovénia azonban hárította ezeket, majd első meccslabdáját értékesítve 26–24-re nyert, és 3–0-ra győzött.

– Jól játszottunk, de két játszmában sem sikerült nyernünk. A harmadik szett nagy csatát hozott, hosszú labdamenetekkel, és megvolt az esélyünk arra, hogy játszmát nyerjünk, de a legfontosabb pillanatokban hibáztunk – mondta a találkozó után Jan De Brandt szövetségi kapitány.

Röplabda Európa-liga csoportmérkőzések: 

Magyarország–Szlovénia 0–3

Románia–Görögország 0–3

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)