Vereség Zalaegerszegen

ZTE - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-0)

Zalaegerszeg 800 néző

Jv: Farkas Ádám ( Huszár, Király)

ZTE: Szappanos - Angyal, Bedi, Deutsch, Polényi, Jakab (Ekker 87.p), Króner, Nagy, Paudits (Kretz 67.p), Végh (Szatmári a szünetben), Bobál
vezetőedző: Csató Sándor

Nyíregyháza: Hermány - Ötvös, Rubus, Dvorschák, Farkas - Kónya, Holdampf (Vámos 59.p), Tamási - Sinanovic, Tisza (Takács a szünetben), Szécsi (Rezes 59.p)
vezetőedző: Véber György

A ZTE kezdte a találkozót, és ez első percekben határozottan játszott. Kónya lőtt 22 méterről a 7. percben, de nagyot védett a hazaiak kapusa, aki a léc fölé tolta a labdát. Támadásban maradt a Nyíregyháza, és Tisza fejelhetett, de előtte meglökte védőjét, így a ZTE kapott szabadrúgást. Az első negyedóra kevés helyzetet hozott. A 19. percben Jakab lépett ki a bal oldalon, éles szögből kapura csavart, de a kapufát találta el. A 23. percben Paudits indult meg középen, de a lövés előtt az utolsó pillanatban Rubus mentett. Az első félóra mezőnyjátékot hozott, a Szparinál Ötvös és Holdampf kapott sárga lapot. A 34. percben megszerezte a vezetést a ZTE, Jakab elé ívelték a labdát, aki a bal oldalról kapásból a hálóba lőtt, 1-0. Tisza válaszolhatott volna, de a bal oldalról éles szögből mellé lőtt. Az első félidő után a ZTE vezetett. A szünetben Takács állt be, ez az első meccse a Szpariban. A második félidő elején növelte előnyét a hazai csapat, Deutsch teljesen tisztán vehette át a labdát a bal oldalon, majd higgadtan a kapuba emelt, 2-0. Az 51. percben Hermánynak kellett védenie Bedi távoli lövését. Szépíthetett volna a Szpari, de Farkas beadása után Tamási centikkel maradt le középen. A 60. percben aztán Takács Tamás megszerezte első nyíregyházi gólját! Egy jobb oldali beadás után Vámos lőtt, ezt még hárította a kapus, ám a labda Takácshoz került, aki szépített, 2-1! A gól után támadott a Nyíregyháza, próbált egyenlíteni. A 80. percben a Szpari rúghatott szögletet, Kónya lövését bravúrral védte Szappanos, majd megindult a ZTE és Jakab góllal fejezte be a kontrát, 3-1. Több gól nem esett, a Zalaegerszeg nyerte a találkozót.

Véber György vezetőedző: Érthetetlen számomra több játékos teljesítménye, újra kell terveznem a dolgokat. Az a futball amit játszatni szeretnénk, nyomaiban sem jön vissza, és ismét hatalmas egyéni hibák voltak a gólok előtt. Gólképes a védelmünk, elől pedig meddőek vagyunk.

Dankó László