Vereség Újpesten

Az Újpest vendége volt a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza.

Bár hazai ponttal indult a mérkőzés, egy 5-0-s rohammal fordítottak a mieink, ám gyorsan egyenlítettek a lilák. Ettől kezdve felváltva estek a pontok, 10-10-nél is döntetlen volt az állás. Sikerült átmenetileg újból előnyt szerezni, de fordított az UTE, és 18-16 után nagyon beragadtak a mieink, ami döntő volt, így az Újpest nyerte az első szettet.

A második felvonás eleje Nina Kocic pontjairól szólt. Szoros volt az állás, 10-8-nál a hazaik vezettek. A folytatásban viszont sok volt a hiba támadásban a Fatumnál, amit könyörtelenül kihasznált az ellenfél, így nőtt a távolság a csapatok között, és öt pontra hízott a lilák előnye a végjáték előtt. Nem sikerült közelebb kerülni, és Milanova vezérletével nyerte ezt a játszmát is a házigazda.

A harmadik szett elején Whitney és Kindelan támadásaira Kocic válaszolt, de féltávnál 12-9-re vezettek a fővárosiak. Állandósult a távolság, majd egy vitatott szituáció és egy ász után ötre nőtt a hátrány. Ana Flavia Galvao két jó blokkja és Szabó Lili ásza után viszont 18-16-ra zárkózott a Nyíregyháza, ám volt rá válasza a hazai együttesnek, mely végül megnyerte a mérkőzést.

Újpest – Fatum Nyíregyháza 3-0 (17, 16, 18)

UTE: Kindelan 11, Milanova 10, Kilyénfalvi 8, Moreno 7, Whitney 15, Zólyomi 9

Csere: Baksa, Dömsödi(liberók), Sziládi 1

Vezetőedző: Horváth András

Nyíregyháza: Antivero, Galvao 3, Lászlop 3, Carabali 3, Szabó L.2, Kocic 15

Csere: Tóth F.(liberó), Jeremic 4, Földi 1

Vezetőedző: Adrian Chylinski