Vereség tíz meccs után - megszakadt a Fatum jó bajnoki sorozata Újpesten

 Az Újpest ellen először játszhatott bajnokit a Fatum Nyíregyháza, a két csapat ugyanis az első körben külön csoportban szerepelt. A héten sikerült elintézni a papírokat a román szövetségnél, így Varga Eliza első alkalommal kerülhetett a Nyíregyháza keretébe.
Jól kezdtek a mieink és 6-2-re vezettek az első játszmában. Időt kért az Újpest és ez használt, mert két pontra felzárkóztak a hazaiak, majd 9-9-nél egyenlítettek. Horváth András is kikérte idejét mert beragadt a Fatum, és három ponttal megléptek a lilák. Ettől kezdve felváltva estek a pontok, és 20-19-es Újpest vezetéssel kezdődhetett a szett hajrája. Cross vezérletével az UTE öt pontot szerzett zsinórban, és végül nyerte a játékrészt.

A második játszmában a Fatum Nyíregyháza pontosabban és határozottabban játszott, és ennek számszerűleg is meglett az eredménye. Sanja Kalicanin vezérletével komoly előnyt építettek ki a mieink, irányították a találkozót és 22-13-as nyírségi vezetés után ugyan a hajrában szépített az Újpest, de magabiztosan nyerte a játékrészt a Fatum 25-17-re.

A harmadik szett elején is a Nyíregyháza vezetett, és miközben Tóth Fruzsina nagyokat mentett, a blokkok is rendre összeálltak, így négy pont lett az előny. 7-7-nél ez elolvadt, ezért a nyírségiek mesterének időt kellett kérnie. Sajnos több volt a hiba főként támadásban, így 16-10-nél meglépett az Újpest. Nem adta fel a Fatum, 18-15-nél háromra csökkent a különbség, de aztán a meccs legszebb labdamenete után az UTE szerzett pontot. De még nem volt vége! 23-18-ról nagy hajrával sikerült 23-23-ra felzárkózni Kalotai Zsófia jó nyitásaival, de játszmalabdája az Újpestnek lett, ám Kalicanin egyenlített. Sőt, egy szabálytalan érintés után a Fatumnak volt szettlabdája, de a hazaiak is egyenlítettek. Végül nagy csatában 28-26-ra nyerte a játszmát az Újpest.

A harmadik felvonás elején érződött a mieink játékán az elveszített előző játszma, de sikerült gyorsan rendezni a sorokat. Három ponttal meglépett a Nyíregyháza, és tartotta is a különbséget. Ezúttal nem voltak hosszú labdamenetek, és mindkét oldalon a centerekben bíztak a társak. 17-17-nél döntetlen volt az állás, Tatjana Matic azonban vezetéshez juttatta a Fatumot, majd pontosan ütött és blokkolt, így meccsben tartotta a Nyíregyházát. Nelmaira Valdez sem akart lemaradni, 20-22-nél két ponttal vezettek a mieink. Sikerült megnyerni a szettet, így a Vasas meccshez hasonlóan ismét jöhetett a döntő játszma.

Itt 4-0-ra a lilák vezettek, majd 6-1-nél második idejét is kikérte Horváth András. Szűcs ellen nem nagyon volt ellenszer, így a térfélcserénél 8-3 volt az állás. A folytatásban megtartotta előnyét az Újpest, és bár nagyot hajrázott a Nyíregyháza, végül megnyerte a találkozót az UTE. A Fatum a két játszma megnyerésével egy pontot szerzett idegenben.

Újpest – Fatum Nyíregyháza 3-2 (19, -17, 26, -21, 10)

Nyíregyháza: Valdez, Matic, Kalicanin, G. Francesco, Kalotai, Fernandez 

Csere: Tóth(liberó), Kundrák, Kotormán

vezetőedző: Horváth András 

Dankó László