Vereség Szolnokon
A 13. fordulóval folytatódott az NB II-es labdarúgó-bajnokság. A Szpari Szolnokra utazott.

Mindkét csapat számára jól jött a bajnoki szünet, lehetett rendezni a sorokat. A Szparinál ezúttal Perger Bence kezdett a kapuban, Tamási Zsolt eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Szolnok–Nyíregyháza Spartacus 2–1 (1–0)

Szolnok, 500 néző

Jv.: Bognár Tamás (Szvetnyik, Garai)

Szolnok: Molnár-Farkas - Rokszin, Magyar, Kenderes, Csirmaz (Hajba 83. p), Pintér, Berdó, Tóth, Kánya (Tóth 76. p), Pantovic (Olasz 80. p), Papp

Vezetőedző: Balogh Pál

Nyíregyháza: Perger - Szokol, Rubus, Ur, Farkas - Kónya, Holdampf (Pölöskey 60. p), Rezes (Harsányi a szünetben), Szécsi (Heffler 83. p), Dragóner - Tisza

Vezetőedző: Mátyus János

Az első percek óvatos játékot hoztak mindkét oldalon. A Szparit 20–25 vendégszurkoló kísérte el, velük együtt olyan 500-an látogattak ki a szolnoki stadionba. Mindkét csapat szervezetten játszott az első tíz percben, így helyzet nem alakult ki. Szokol ment el egy szép akció végén a jobb oldalon, de beadására nem érkezett senki, míg a másik oldalon egy kapu előtti kavarodás során Pergert támadták a hazaiak, így szabadrúgást ítélt a játékvezető a Szpari javára a 12. percben. A folytatásban sem forogtak veszélyben a kapuk, enyhe fölényben játszott a Szolnok, és előbb Pintér, majd Rokszin próbálkozott lövéssel, de kipattant a labda. A 34. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, egy labdavesztés után Rokszin vállalta el messziről, és 22 méterről hatalmas gólt lőtt, 1–0. A hátralévő időben sem alakult ki helyzet egyik oldalon sem, az első félidő után egy jól eltalált lövéssel a Szolnok vezetett.


Cserélt Mátyus János, a második félidőre Harsányi állt be Rezes helyére. Az 53. percben növelte előnyét a hazai csapat, amikor egy kontratámadás végén Rokszin ment el a jobb oldalon, majd bal lábbal a hosszú sarokba lőtt, 2–0. A kapott gól után kockáztatni kezdett a Szpari, és az újabb csere is ezt jelezte: Pölöskey állt be Holdampf helyére. A támadó azonnal gólt szerezhetett volna, ám Harsányi beadása után nem találta el jól a labdát középen a 62. percben. A 69. percben szépített a Nyíregyháza! Tisza Tibor végzett el egy szabadrúgást, Ur László pedig jól érkezett középen, és fejjel a kapuba csúsztatott, 2–1! Támadásban maradt a Szpari, és próbált egyenlíteni, míg a Szolnok a kontrákban bízott. Az egyik kapu előtt Pölöskey került helyzetbe, de védett a kapus, a másik oldalon pedig Pintér távoli lövése után a felső lécen csattant a labda. Az eredmény nem változott, a Spartacus vereséget szenvedett.

Dankó László