Vereség nagy csatában

Puskás Akadémia - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-1)

Felcsút

Jv: Vad II. István (Ring, Tóth II)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler – Zsidai – Prosser (Csilus 84.p), Márkvárt, Sándor Gy., Nagy Zs.(Szakály 60.p) – Tischler (Lencse 66.p)
vezetőedző: Pintér Attila

Nyíregyháza: Megyeri - Szokol, Rubus, Máté, Farkas - Holdampf (Ur 83.p), Kártik - Rudolf, Tisza (Rezes 85.p), Szécsi - Takács (Dragóner 71.p)
vezetőedző: Dajka László

Remekül indult a találkozó nyíregyházi szempontból, a 3. percben Rudolf Gergely adott nagy labdát Takács Tamásnak, aki kilőtte a hosszú sarkot, 0-1! Sokáig nem tarthatott az öröm, egy perccel később Tischler csúsztatása után Prosser lőtt a kapuba, 1-1. Rudolf veszélyeztetett egy szabadrúgással, alig ment fölé a labda. A 7. percben ismét Rudolf próbálkozott 35 méterről, centikkel ment mellé a lövés. A gyors gólváltás után is a Nyíregyháza irányította a találkozót. Egy kontra végén Nagy lőtt, Megyeri kiütötte a labdát. Az első negyedóra jó iramot hozott, a Szpari volt enyhe mezőnyfölényben. A 18. percben nagy hazai helyzet maradt ki, Nagy tette tovább a labdát, de Tischler elől Szokol tisztázott, nagy mentés volt. Sándor próbálkozott egy távoli lövéssel, Megyeri szépen védett. A 27. percben Rudolf lőtte középre a labdát, de Kártik elől szögletre mentettek a Puskás védői, majd a sarokrúgás után tisztáztak a hazaiak. A 31. percben óriási helyzet maradt ki, Tisza beadása után Rudolf fejelhetett tisztán, de mellé bólintott. A másik oldalon Tischler elől mentett Rubus egy indítás után. Márkvárt is nagy helyzetet hagyott ki, egy beadás után mellé fejelt közelről a 38. percben. A 43. percben ismét Márkvárt, egy indítás után ziccerbe került, de Megyeri bravúrral védett! Válaszként Rudolf lőtt 30 méterről futtából, Hegedűs nagyot védett. Az első félidő két gyors gólt és sok helyzetet hozott, 1-1 volt az állás a szünetben. Egyik vezetőedző sem cserélt az első játékrész után, így maradtak a kezdők a pályán. Rudolf lehetőséggel indult a félidő, Tisza ívelése után kapásból lőtt, de szögletre pattant a labda egy védőről. Szécsi használta ki majdnem, hogy Hegedűs Tóthra várt, de védett a kapus. A 64. percben Tischler lépett volna ki középen, de Megyeri a kapujából kifutva mentett. Márkvárt kereste a lövőhelyzetet a 16-oson belül, de Szokol becsúszva szerelte. A 75. percben Prosser végzett el szabadrúgást, Megyeri vetődve védett. Ismét Megyeri, Lencse közeli lövését fogta bravúrral, majd az ellentámadásnál Szécsi csavart fölé centikkel. A 82.percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia, egy jobbról érkezett beadás után Szakály lőtt kapásból az alsó sarokba, 2-1. A 93. percben aztán a kitámadó Nyíregyházát lekontrázta a hazai csapat, és Lencse kilépett, majd egy csel után a kapuba lőtt, 3-1. A Szpari nagyot küzdött, vezetett is, de végül vereséget szenvedett a listavezető otthonában.

Dankó László