Vereség és búcsú a Ligakupától
A Budapest Honvédot fogadta a Nyíregyháza Spartacus.

Ligakupa középdöntő második mérkőzés.  

Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd 2–3 (0–2)

Városi Stadion, 700 néző

Jv.: Berke Balázs (Dr. Varga, Punyi)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Zofcák (Vámos 46. p), Bosnjak, Koller, Kostic (Ivanovs 57. p), Abdouraman, Arziani, Pekár (Rezes 46. p), Dartsimelia (Seydi 57. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Honvéd: Horváth - Lucas (Ihrig-Farkas 36. p), Vidovic (Projic 58. p), Kristi, Kone (Youla 68. p), Gazdag, Botka, Kosnic, Erdős, Göblyös, Izazola (Holender 59. p)

Vezetőedző: Marco Rossi

Szpari lövéssel indult a meccs, a 2. percben Arziani bombázott fölé 25 méterről. Pár perccel később Zofcák végzett el szabadrúgást a bal oldalról, de az oldalhálóba lőtt. A 10. percben nagy nyíregyházi helyzet, Kostic passza után Dartsimelia alig lőtt mellé. Az első Honvéd lehetőségre majdnem negyedórát kellett várni, Izazola lőtt mellé 15 méterről. A 21. percben Dartsimelia beadásába léptek bele, a labda a felső lécről pattant szögletre. Egy kontra után Izazola lépett ki, de csúnyán mellé lőtt. Az első fél órában többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza és voltak lehetőségei is, de gól nem született. A 33. percben Kostic ívelt középre, Dartsimelia azonban mellé fejelt. Hat perccel később nagy Szpari helyzet, Koller vehetett át tisztán egy labdát, de 14 méterről fölé csavart. A 41. percben aztán egy kontrából gólt lőtt a Honvéd, Ihrig-Farkas lépett ki középen, és higgadtan a kapuba gurított, 0–1. A 46. percben a gólszerző ment el a jobb oldalon, Rubus buktatta a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Kone rúgta, és Ovszijenko beleért, de bepattant a labda, 0–2. Fordulás után azonnal újabb gólt lőtt a Honvéd, Kosnic szabadrúgásból csavart a kapuba, 0–3. Az 50. percben jött a szépítés, Rezes lőtt kapura, Horváthról kipattant a labda, Vámos Márk pedig a kapuba passzolt, 1–3. A gyors gólváltás után mezőnyjáték folyt, mindkét vezetőedző több poszton is cserélt. Kevés volt a helyzet, egyik kapu előtt sem alakult ki lehetőség. A 70. percben Youla lőhetett kapura, de mellé ment a labdája. Majd megint Youla, ezt a próbálkozását Ovszijenko fogta. A 80. percben újabb Szpari gól, egy szöglet után kézzel ért hozzá a labdához egy Honvéd játékos. A megítélt büntetőt Rezes László értékesítette, 2–3. Egy perccel később megint Rezes, ezúttal egy szabadrúgást alig csavart mellé. Próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, több ígéretes támadást is vezetett, több gól azonban nem esett, a Honvéd megnyerte a mérkőzést, és kettős győzelemmel jutott tovább.

Mátyus János: – Az első félidőben olyan taktikával küldtem ki a játékosokat, hogy a szokásosnál lényegesen több kockázatot vállaltunk, de az első meccs eredménye miatt nem volt más lehetőségünk. Voltak is helyzeteink, de nem sikerült gólt szerezni, a kontrákból viszont gólokat kaptunk. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy a következő 45 percet tekintsék egy mini meccsnek, és voltak is jó periódusok. Sajnálom, hogy nem tudtuk jobban megnehezíteni a Honvéd továbbjutását.

Dankó László