Vereség Dorogon

A 4. fordulót rendezték a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. 

Dorog - Nyíregyháza Spartacus 3-0 (2-0)

Dorog 600 néző

Jv: Szilasi Szabolcs (Lémon, Mohos)

Dorog: Vajda - Németh, Szellák, Mészáros, Kovács, Csató, Grabant, Kamarás (Perovic 94.p), Bora, Faragó (Göblyös 90.p), Simon (Sitku 77.p)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nyíregyháza: Jova (Hermány 76.p) - Hinora, Fodor, Kelemen, Papp - Csilus, Holdampf (Gajdos a szünetben), Rezes, Pekár - Rudolf, Dragóner (Sinanovic 41.p)
vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Nyíregyházáról is több szurkoló kísérte el a csapatot. Igazi futball idő fogadta az együtteseket, nem volt nagy meleg a kezdéskor. Rosszul indult nyíregyházi szempontból a meccs, Faragó tört be a 3. percben a 16-oson belülre, és a léc alá bombázott, 1-0. Próbált gyorsan egyenlíteni a Spartacus, egy szabadrúgásnál Fodor ment előre, és fordulásból lőtt, de fölé ment a labda. A gól után visszaállt a Dorog, és miközben szervezetten védekezett, gyors indulásokkal kontrázott. Kemény küzdelem folyt, rövid idő alatt több hazai játékos is sárgát kapott. Rudolf szabadrúgása alig ment fölé, majd miközben az egyenlítésért hajtott a Szpari a 19. percben büntetőt kapott a Dorog: egy rossz ütemű mentés után Kamarás esett el. A 11-est Simon értékesítette, a jobb sarokba lőtt, 2-0. Az első félóra rosszul alakult nyíregyházi szempontból, és a 31. percben Jovának kellett lábbal mentenie a kiugró Kovács elől. A folytatás mezőnyjátékot hozott, támadóinkat rendre két védő is őrizte, így nehéz volt őket megjátszani. A hajrában átszervezte csapatát Lucsánszky Tamás, Sinanovic állt be Dragóner helyére, Rezes pedig előrébb húzódott. A 44. percben egy szöglet után Pekár lőtt, de védett a kapus. Az első félidőt követően vezetett a Dorog. A Szpari mestere újabb cserével próbált frissíteni, Gajdos Zsolt is beállt. Aktívabban kezdett a Nyíregyháza, beszorította kapuja elé a hazai csapatot, és folyamatosan érkeztek a labdák középre, de tisztáztak a dorogi védők. Paprikás volt a hangulat, egy dulakodás után Pekár és Mészáros kapott lapot. Gajdos próbálkozott egy lövéssel az 55. percben, Vajda bravúrral védett. Bravúr a másik oldalon is, Kamarás elé került a labda egy kavarodás után, Jova önfeláldozóan a labda elé vetődött, az ismétlés pedig fölé ment. Újabb sárgák, Sinanovic, Németh és Csilus is lapot kapott. A 69. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást Rudolf, de szögletre pattant a labda, a sarokrúgás után tisztáztak a hazaiak. Papp is besárgult, majd Jova sérült meg egy ártatlan szituációnál. A vádliját fogta a Szpari kapusa aki nem tudta folytatni, Hermány Bence állt be helyette. Sok volt a hiba a játékban mindkét oldalon. A 88, percben Pekár szabadrúgásáról lemaradtak a társak a hosszú oldalon. A 92. percben aztán egy labdavesztés után Sitku indította Mészárost aki egyedül vezethette kapura a labdát és értékesítette a ziccert, 3-0. A Szpari elszenvedte első vereségét.

Dankó László