Vereség az Újpesttől
A 27. fordulót rendezték az OTP Bank Ligában.

A legutóbbi idegenbeli siker után a Városi Stadionban az Újpestet fogadta a Nyíregyháza Spartacus.

Nyíregyháza Spartacus–Újpest 2–4 (1–3)

Városi Stadion, 3214 néző

Jv.: Erdős József (Becséri, Márkus)

Nyíregyháza: Balogh (Ovszijenko 54. p) - Kostic, Szokol (Dartsimelia 79. p), Kovacevic, Fodor, Bosnjak - Arziani (Abdouraman 54. p), Zofcák - Pekár, Halenár, Seydi

Vezetőedző: Mátyus János

Újpest: Balajcza - Heris, Stanisavljevic, Litauszki, Balogh, Nagy, Forró, Andric (Bardhi 68. p), Hudák, Suljic (Addo 88. p), Ojo (Perovic 79. p)

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Újpesti góllal indult a mérkőzés. Stanisavljevic szerzett erőszakosan labdát a 3. percben, és 15 méterről a hosszú sarokba helyezett, 0–1. A semmiből jött a gól, előtte egyik kapu előtt sem volt helyzet. Gyorsan jött a válasz! A 12. percben egy bedobás után Fodor fejelt LImam Seydi elé, aki közelről a kapuba lőtt, 1–1. Potyogtak a gólok a találkozó elején. A gyors gólváltás után mezőnyjáték folyt, a Szparinál Seydi megindulásai jelentettek veszélyt, de nem alakult ki gólhelyzet. A 26. percben megint váratlanul lőttek gólt a lilák. Andric balról érkező beadása megpattant, így Ojo elé került a labda, aki közelről a kapuba lőtt, 1–2. Sok volt a hiba a hazaiak védekezésében, ezeket az Újpest könyörtelenül kihasználta. A 34. percben egy formás Balogh–Stanisavljevic támadás végén Andric kapta tisztán a labdát a bal oldalon, és megszerezte a vendégek harmadik gólját, 1–3. A másik kapu előtt egy szép Kostic szóló végén az utolsó pillanatban tisztáztak a védők, majd Halenár lövése után Seydi elé pattant a labda, aki kapásból mellé helyezett. A 45. percben Kostic kapott jó labdát, de végül szögletre mentettek a védők. Ezzel zárult az első félidő, a vendégek két góllal vezettek. A második félidő 3. perce is gólt hozott. A bal oldalon Pekár László vett át egy labdát, majd húsz méterről hatalmas erővel a felső sarokba bombázott, 2–3. Egy perccel később Balogh János megsérült, a kapus nem tudta folytatni a játékot. Az 55. percben nagy Szpari helyzet maradt ki, amikor Kostic beadásába Pekár kapott bele, de a felső lécre pattant a labda. Nagyon megnyomta a második játékrész elejét a Nyíregyháza, beszorította az Újpestet a hazai csapat. Halenár vett át szépen egy labdát, de fölé lőtt, majd egy szöglet után Abdouraman próbálkozását blokkolták a védők. Kostic is megpróbálta távolról, de mellé ment a labdája. A 65. percben egy szabadrúgásra Abdouraman robbant be veszélyesen, Balajcza azonban elütötte a labdát. Az Újpest viszont megint az első támadásából gólt szerzett ebben a félidőben is. Egy bal oldali beadás után Ojo fejelt a kapuba a 67. percben, 2–4. A középkezdés után azonnal Szpari helyzet, Pekár labdája centikkel gurult el a kapufa mellett. A 75. percben nagy vendég lehetőség, Bardhi lépett ki középen, de mellé gurított. Megnyitotta szokásos nagy hajráját a Szpari, melyet Halenár, majd Seydi próbálkozása jelzett. A 87. percben Bosnjak csavart kapura egy szabadrúgást, de Balajcza védett, majd Halenár lőtt a hosszabbításban közelről fölé. Több gól nem esett, az Újpest jó helyzetkihasználásának köszönhetően megnyerte a találkozót.

Mátyus János: – Nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak, hajtottak becsülettel, és sok helyzetünk is volt, de nem mentek be a lövések. Hazai pályán ilyen közönség mellett nem vállalhattuk be, hogy beállunk védekezni, a nyílt játékban pedig benne volt, hogy gólt kapunk. Az eredmény miatt van hiányérzetem.

Nebojsa Vignjevic: – Tudtuk, hogy a Nyíregyháza jó csapat, de az első félidőben sikerült gólokat rúgnunk. A második félidő elején nagyon nyomott a hazai csapat, de a negyedik góllal eldöntöttük a találkozót, gratulálok játékosaimnak.

Dankó László