Vereség az MTK-tól

 MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus 2-0 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Jv: Molnár Attila ( Kepe, Bertalan)

MTK: Szentpéteri - Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch, Vass P (Hrepka 78.p), Schafer, Vass Á (Kanta 79.p)., Lencse (Farkas II.72.p), Torghelle, Korozmán

vezetőedző: Feczkó Tamás

Nyíregyháza: Megyeri - Rubus, Fodor, Kelemen, Forró, Kártik, Csilus (Kesztyűs a szünetben), Holdampf (Rezes 64.p), Pekár, Rudolf, Dragóner(Horváth 64.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás

 

Az MTK kezdte a találkozót. Nyíregyházáról is sok szurkoló érkezett, az első percekben ők voltak hangosabbak. A 3. perc hozta az első lövést, Schafer próbálkozott 16 méterről, de mellé ment a labda. A másik oldalon Dragóner indult ígéretesen, de tisztáztak a védők. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott. Holdampf lőtt távolról egy támadás végén, fölé szállt a labda. Nagy helyzet maradt ki a 13. percben, amikor egy jobb oldali beadás után Dragóner pörgetett közelről centikkel mellé. Meleg helyzet a Szpari kapuja előtt is, Rubus tisztázott egy belőtt labda után. A szöglet után Schafer emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba fejelt, 1-0 a 17. percben. A kapott gól kicsit megfogta a csapatot, de a 25. percben Rudolf veszélyeztetett egy lövéssel. Egy Szpari szöglet után kontrázott az MTK, Vass P. lépett ki, de Forró nagyot mentett. A 38. percben Lencse léphetett ki egyedül lesgyanús helyzetben, Megyeri óriási bravúrral védett. A 43. percben büntetőt kapott a hazai csapat amikor Lencse Rubus kezét találta el. Lencse értékesítette a 11-est, 2-0. Az első félidő több gólt nem hozott, az MTK vezetett. Fordulás után az első lehetőség a Szpari előtt adódott, Rudolf lőhetett, Szentpéteri védett. A folytatásban nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, majd az 57. percben egy beadás után kellett védenie Megyerinek. Vass P. próbálkozott a jobb oldalról egy lövéssel, fölé szállt a labda. A 64. percben kettőt is cserélt Lucsánszky Tamás, Rezes László és Horváth Ferenc állt be, utóbbi most debütált a Szpariban bajnokin. A 81. percben Rudolf ívelte be a jobb oldalról a labdát, a hosszú saroknál Forró fejelt mellé. A másik oldalon Megyeri védett nagyot Kanta lövésénél, a kapus egy 20 méteres bombát ütött ki. Az eredmény nem változott, az MTK megnyerte a mérkőzést.

Dankó László