Vereség a rangadón
A Diósgyőrt fogadta a Nyíregyháza Spartacus.

A találkozó előtt órákig esett az eső, így alaposan átázott a talaj, mely nehezítette a játékosok dolgát.

Nyíregyháza Spartacus–DVTK 1–2 (1–0)

Városi Stadion, 3624 néző

Jv.: Andó-Szabó Sándor (Becséri, ifj. Varga)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol (Rezes 65. p), Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak - Zofcák, Fodor, Arziani (Abdouraman 78. p) - Kostic, Pekár - Halenár (Seydi 86. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Diósgyőr: Antal - Nemes, Németh, Alves, Okuka, Ho-Jung, Egerszegi (Koman 62. p), Bognár, Gosztonyi, Bacsa (Takács 62. p), Grumic (Boros 88. p)

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

További képekért kattintson a fotóra!

Az első párharcot hangban a szurkolók vívták, Miskolcról is érkeztek szép számban drukkerek, a Szparinál pedig a tribün tett ki magáért. A DVTK kezdte a meccset, de az első helyzetet a Szpari hagyta ki. Bosnjak beadása után Halenár lőtt kapásból fölé. A másik oldalon Egerszegi előtt adódott lehetőség, de mellé ment a lövése. A 14. percben megint bal oldali hazai akció, ezúttal éles szögből Bosnjak lőtt az oldalhálóba. A 16. percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari! Egy szöglet után még két közeli lövést hárított Antal, majd a kipattanó után Fodor Ferenc átfejelte a labdát a kapus és a védők fölött, 1–0. Pár perccel később Zofcák tette közelről kapura a labdát, de a gólvonal elől kifejelték a védők. A másik oldalon ismét Egerszegi veszélyeztetett, de elkerülte a labdája a kaput. Szervezetten játszott az első félórában a Szpari, és több ígéretes támadást is vezetett. A 38. percben Ovszijenko hárított bravúrral. Gosztonyi ment el a bal oldalon, közelről lőtt, de a hazai kapus lábbal védett. Az első félidő jó játékot, és hazai vezetést hozott. A második félidő Gosztonyi szabadrúgásával indult, melyet könnyedén fogott Ovszijenko. Főként mezőnyjáték folyt a játékrész elején, kemény belépőkkel tarkítva. A 64. percben Kovacevic fejelt veszélyesen haza, a Szpari kapusa résen volt, és vetődve megfogta a labdát. Majd nagy tűzijáték a diósgyőri kapu előtt, Halenár, Arziani és Zofcák lövése is a blokkról pattant ki. A 73. percben egy szöglet után Takács fejelt kapura, de a kapufáról kipattant a labda. A másik oldalon Bosnjak csavart kapura egy szabadrúgást, Antal védett. A 77. percben viszont jött az egyenlítés. Egy jobb oldali beadásra Grumic érkezett középen, és a kapuba lőtt, 1–1. A gól után kontrákra játszottak a vendégek, és az egyik végén Bognár lőtt ígéretes helyzetből az oldalhálóba. A Szpari próbált újítani, melyet Halenár majd Pekár lövése jelzett. A 90. percben aztán egy kontárból újabb gólt lőtt a Diósgyőr. Rövid passzok után Boros csavart a kapuba, 1–2. A végén még Kostic, majd Rezes előtt adódott lehetőség, de nem sikerült egyenlíteni, így a vendégek elvitték a három pontot.

Mátyus János: – Csalódott vagyok, mert az első félidőben jól kezdtünk és a gólunk után végleg eldönthettük volna a találkozót, de még nem tartunk ott, hogy ezt megtegyük. El kell ismernem, a második félidőben ellenfelünk jobb volt, és így megérdemelten győzött. Döntetlennél lehet, hogy sokan megelégedtek volna az egy ponttal, én nem vagyok ilyen, ezért próbáltunk támadni, de nem sikerült a befejezés. Sajnálom, szerettük volna feltenni a koronát tavaszi szereplésünkre.

Vitelki Zoltán: – Ellentétes félidőket láttunk, szerencsére a szünetben sikerült rendezni a sorokat, és a cserék sokat lendítettek a játékon. Örülök a győzelemnek.  

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)