Vereség a nyitányon

"Új szezon, új csapat, új remények. A nyáron alaposan átalakult csapatunk péntek este a Budafok vendégeként kezdte meg az idényt. Az első támadásunkból Szobi Dániel megszerezte első kosarunkat ebben a kiírásban, erre jött egy tripla Bus Ivántól, majd kicsivel később Végső Bálint is bevágott egy távolit. A hazaiaknál elsősorban a légiós Kevin Swanson villogott – az első negyedben 13 budafoki pontból 11-et ő szerzett. Kezdetben nem sikerültek a védekezéseink, Völgyi Marcell labdaszerzése azonban átszakíthatta a gátat, mert onnantól zsinórban hat akciót védekeztünk ki. Bonifert Bendegúz és Füzi Róbert is beköszönt, a kilencedik percben így már 19–8-ra vezettünk.
Sajnos ezután megálltunk, ami rányomta bélyegét a második játékrészre. Tarján Izsák szakította meg a hosszú kosárcsendünket, de ez csak pillanatra állította el a vérzést. Egymás után több triplakísérletünk is lejött a gyűrűről, a hazaiak pedig fordítottak (22–21). A negyed vége felé vettük át az irányítást újra, ebben fontos momentum volt Nagy Simon triplája. A félidő utolsó perceire igen kaotikussá vált a mérkőzés, de előnnyel mehettünk a nagyszünetre (29–31).
Nyögvenyelősen alakult a második félidő is. A harmadik negyed felénél újra a Budafok vezetett, amire Szobi szép kosárral válaszolt, majd Végső bedobott egy hármast, picivel később pedig Völgyi szerzett kosarat a palánk alól. Így sem tudtunk elszakadni, ráadásul eladott labdákkal el is rontottuk a negyed végjátékát és a következő játékrészt sem kezdtük jól.
Nagyon döcögősen vezettük a támadásokat, ritkán jutottunk könnyű kosárhoz, a távoli dobásaink pedig továbbra sem voltak az igaziak. A Budafok két perccel a vége előtt ellépett, ahonnan már nem tudtunk visszajönni, így vereséggel kezdtük az idényt." - tudósított a mérkőzésről a Hübner Nyíregyháza BS közösségi oldalán. 

Férfi NB I/B Piros-csoport, 1. forduló
Budafok–Hübner Nyíregyháza BS 75–65 (13–19, 16–12, 18–14, 28–20)
Budafok: Moravcsik 8/3, Horváth, Piukovics 9/6, Swanson 24, Szántó 6. Csere: Varga 11, Tursics 5, Lucey 2, Tóth 6, Siklós 2, Dormán 2. Vezetőedző: Károly Máté.
Nyíregyháza: Bus 12/6, Végső 12/9, Szobi 9/3, Bonifert 4, Völgyi 8. Csere: Geiger 3, Füzi 2, Tarján 5, Magyari, Nagy 5/3, Vaskó 5. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Kipontozódott: Horváth (36.), illetve Nagy (37.), Bonifert (40.). Kiállítva: Geiger (24.).