Vereség a Jászberénytől
Elveszítette tavaszi veretlenségét a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus.

Pöllöskey Péter sérülése után kezdőként térhetett vissza a pályára, Szécsi Márk viszont csak a kispadon kapott helyet, miután meghúzódott Debrecenben.

Jászberény–Nyíregyháza Spartacus 2–1 (1–1)

Jászberény, 200 néző

Jv.: Berényi Tamás (Kovács II, Temleitner)

Jászberény: Miski - Tisza, Mile, Nyicsenko, Lékó, Sorecz, Kovács, Ulvicki, Szanyi, Kis, Lukács (Páles)

Vezetőedző: Igor Nicsenko

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rakovic, Szalai, Törtei - Zofcák, Ramos (Szécsi 61. p), Abdouraman, Farkas (Pálinkás 66. p) - Pölöskey, Csorba (Kapacina 87. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Jó idő, 11 fok fogadta a csapatokat. Szokás szerint Nyíregyházáról is érkeztek szurkolók. Sajnos a szombati munkanapnak köszönhetően a szokásosnál lényegesen kevesebb néző jött a jászberényi stadionba. Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, mezőnyjáték folyt. A hazaiak rúghattak egy szögletet, de nem okozott veszélyt. Az első negyedóra jó iramot és sok ütközést hozott, mindkét csapat igyekezett már középen megszűrni az ellenfél akcióit. A nyíregyháziaknál Pölöskey előtt adódott lehetőség, de Farkas beadása után nem volt pontos a fejes. Kemény volt a meccs, hazai oldalon Mile, a nyíregyháziaknál Törtei kapott sárga lapot. A 26. percben megszerezte a vezetést a Jászberény. Nyicsenko lépett ki, majd lekészítette a labdát Ulvickinek, aki 18 méterről hatalmas gólt lőtt, 1–0. Az első félóra kevés lehetőséget hozott, a hazaiak helyzet nélkül, egy jól eltalált lövéssel jutottak előnyhöz. A Szpari viszont gyorsan egyenlített! Törtei labdáját Zofcák készítette le Farkasnak, akinek beadása után Pölöskey Péter mellel juttatta a kapuba a játékszert, 1–1. A támadónak ez volt a 12. gólja a bajnokságban, ezzel jelenleg a legeredményesebb nyíregyházi játékos. Az első félidő hajrájában Mile szabadrúgását hárította Ovszijenko, így a szünetben 1–1 volt az állás. A második félidő egy Ulvicki lövéssel kezdődött, mely után elkerülte a labda a kaput, a másik oldalon pedig Törtei beadása után tisztáztak a védők. Az 51. percben egy nagy helyzet végén Ovszijenko hárított bravúrral, a kipattanó labda után a kaputól 22 méterre szabálytalankodtak a nyíregyháziak. A szabadrúgást Mile végezte el, és a hosszú sarokba lőtt, 2–1. A kapott gól megfogta a Szparit, a Jászberény kontrákból próbált újabb helyzeteket kialakítani. Mátyus János változtatott, pályára küldte Szécsi Márkot, majd Pálinkás Gergőt is, azaz két támadó érkezett. Utóbbi előtt nagy helyzet adódott a 72. percben, amikor a jobb oldalon lefutotta védőjét, majd centikkel lőtt mellé. Fölénybe került a Spartacus, beszorította ellenfelét és próbált egyenlíteni. Zofcák 20 méteres lövése után ehhez közel is állt a csapat, de mellé szállt a labda, majd Abdouraman előtt adódott nagy helyzet, de lövése kipattant. A hajrában paprikás volt a hangulat, de több gól nem esett, a Szpari elszenvedte a bajnokságban második vereségét.

Dankó László