Vereség a ceglédi rangadón
Hiába volt sok helyzete és lőtt kapufát is a Nyíregyháza Spartacus, kikapott Cegléden.

Az NB III Keleti csoportjának két legjobb együttese lépett pályára Cegléden. A csapatok megléptek az üldözőktől, és a bajnoki címért harcolnak.

Cegléd VSE–Nyíregyháza Spartacus 1–0 (0–0)

Cegléd

Jv.: Kovács J. Zoltán (Szvetnyik, Sebestyén)

Cegléd: Verebélyi - Wild, Makrai, Farkas A., Farkas V., Csordás S. (Erős 87. p), Csordás Sz., Markó, Szkunc, Sánta (Peres 60. p), Pozsár (Füle 84. p)

Vezetőedző: Varga Attila

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rakovic, Rubus, Törtei - Ramos, Zofcák, Abdouraman (Kostic 60. p), Rezes (Csorba 86. p) - Pölöskey, Harsányi

Vezetőedző: Mátyus János

Kellemes, igazi futballidő fogadta a csapatokat. Nyíregyházáról is érkeztek szurkolók, több mint ötvenen döntöttek úgy, hogy a helyszínen szorítanak a Szparinak. A Cegléd kezdte a találkozót, az első helyzet viszont a Spartacus előtt adódott, amikor Rezes szerzett labdát a kaputól 25 méterre, kilépett középen, de mellé lőtt. A 7. percben az első hazai lehetőség, egy szöglet utáni lövést fogott magabiztosan Ovszijenko. Nagyobb helyzet maradt ki a másik kapu előtt, amikor Törtei ívelte be a labdát, Pölöskey az ötösnél átvette, majd ballal fölé lőtt. Az első negyedórában a Szpari játszott fölényben, és több ígéretes támadást is vezetett. A 18. percben Harsányi harcolt ki szabadrúgást 20 méterre a kaputól, Törtei lövése a sorfalról pattant ki. Újabb szép támadás, Zofcák ugratta ki Pölöskeyt, akinek beadása után szögletre mentettek a védők. A sarokrúgás után Pölöskey fejelt kapura, de hárított a hazai kapus. Csakúgy mint a Pölöskey–Rezes összjáték után, amikor felszedte a labdát a nyíregyházi támadó elől. A következő percek mezőnyjátékot hoztak, a kapuk nem forogtak veszélyben. Pölöskey nagyon aktívan játszott az első harminc percben, Ramos labdájával indult volna meg, de lest jelzett az asszisztens. A másik oldalon a Cegléd kapott szabadrúgást a bal oldalon, a beívelést sikerült kifejelni. És megint Pölöskey, a 37. percben Törtei szöglete után fejelt, de a kapufát találta el! Az első félidőben jól játszott a Szpari, három nagy helyzete is volt, de ezek kimaradtak, így a játékrészben nem esett gól.

Nem változtatott Mátyus János a szünetben, maradtak pályán a kezdők. A második félidő első lehetősége a ceglédiek előtt adódott, de mellé szállt a jobb oldali szabadrúgás, majd a másik oldalon Abdouraman elől fejelték ki a labdát a védők. Az 51. percben egy veszélyes hazai beadást sikerült hatástalanítani, a kontrából Harsányi indult meg, de beadása után mentett a Cegléd. Ismét Harsányi, ezúttal is jól ment el, lövését azonban blokkolták. Közben elkezdett esni az eső. Zofcák is megpróbálkozott egy lövéssel, a megpattanó labdát fogta Verebélyi. A 60. percben cserélt a Nyíregyháza, Abdouraman helyére Kostic állt be. Újabb nagy Szpari lehetőség, Harsányi szerzett labdát, de a lövés előtt az utolsó pillanatban szerelték. A téli szünetben érkezett támadó több alkalommal is helyzetbe került, a 67. percben Pölöskey beadását fejelte mellé. A Cegléd is villant egyet, egy bedobás után nagy helyzet alakult ki a Szpari kapuja előtt, de Ovszijenko bravúrral védett. Pár perccel később nem kellett közbeavatkoznia, egy 20 méteres szabadrúgás után elkerülte a labda a kaput. A 81. percben viszont megszerezte a vezetést a Cegléd. Egy szöglet után a kipattanó labdát Peres lőtte 16 méterről a hosszú sarokba, 1–0. Azonnal válaszolhatott volna a Szpari, de Törtei szabadrúgásánál óriásit védett a hazai kapus, majd a következő támadás végén Pölöskey az oldalhálóba lőtt. Egyenlíteni nem sikerült, így a Szpari egy olyan mérkőzésen veszített, melyen sok helyzetet dolgozott ki, de nem sikerült a kapuba találni.

A találkozót vasárnap 18 órától megnézhetik a Nyíregyházi Televízióban. 

Dankó László