Végre itthon - a női röplabdások és a kosarasok is az Arénában játszanak

3-0 vagy 3-1. Amennyiben ilyen arányban nyer pénteken a Fatum Nyíregyháza, a rájátszás során is a Jászberénnyel vívhatnak párharcot a női röplabdások. A vendégek szeretnének előrébb lépni a hatodik helyről, így izgalmas meccsre van kilátás.

- Nem számolgatunk, de tény, ha választhatunk a Vasas és a Jászberény közül, inkább az utóbbira voksolnánk. Nem mintha gyenge játékerőt képviselnének, sőt. Ezzel együtt úgy lépünk pályára pénteken, hogy győznünk kell - mondta Kőhalmi Richárd edző. 

A felkészülést nehezítette, hogy a csapat több játékosa is gyomorrontást kapott, volt aki kórházi ellátásra is szorult. Ezzel együtt a Nyíregyháza az esélyes. A mérkőzés pénteken 17 órakor kezdődik a Continental Arénában.

Vasárnap a Nyíregyháza Blue Sharks is hazai környezetben játszik. Négy idegenbeli találkozó után léphet pályára az Arénában a férfi kosárlabda együttes. Az ellenfél a Pécs lesz, melyet a Hepp-kupában már sikerült legyőzni.

-A Pécs jó csapat, és mivel a játékosok az "A" csoportos kerettel készülnek, így fizikálisan is nagyon erősek. Viszont a Hepp-kupában sikerült már legyőzni őket, így hasonlóban bízunk most is - mondta Sitku Ernő a Nyíregyháza Blue Shrarks szakmai igazgatója. 

Kisebb sérültek vannak a keretben, de várhatóan mindenki pályára lép. A Nyíregyháza jelenleg a 3., a Pécs az ötödik helyen áll a tabellán. A PVSK elleni vasárnapi meccs 16.30-kor kezdődik.

Dankó László