Végre a színpadon is egymásra találnak – Kosik Anita és Gulácsi Tamás egy pár a Delilában
A Delila június 14-én a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyitóelőadása lesz.

Egy párt alkot végre Kosik Anita és Gulácsi Tamás a Delila című Molnár Ferenc-darabban, amelyik június 14-én a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyitóelőadása, egyben a Móricz Zsigmond Színház következő évadának első nagyszínpadi bemutatója is lesz. (Megjelent a Nyíregyházi Napló április 5-ei számában.)

– Intenzív évadot tudhatok magam mögött – nyilatkozta Tamás. – Több mint száz előadáson vagyok túl eddig. Óriási siker a Meseautó, a Macbeth és az Oszkár is, de számomra még csak most jön a java. Elkezdtük próbálni a Bob herceget, ami után a Delila című vígjáték következik. Mindkettőben főszerepet játszom. Szeretem az operettet, amire méltatlanul mondják: könnyű műfaj. Göttinger Pál nagyon jó érzékkel nyúlt a darabhoz, bonyolította, mélyítette a történetet, megfűszerezte sajátos humorával, miközben az eredeti anyag megmaradt. A Bob herceg volt az első kőszínházi előadás, amiben játszottam. Elsőévesen a Pesti Magyar Színiakadémián Rák Zoltánnal statisztáltunk a darabban. Olyan nagyságokkal lehettünk egy színpadon, mint Béres Ilona, Agárdy Gábor. Az élet ajándéka, hogy most a címszerepet játszhatom. Várom a régi osztályfőnökömmel, a rendező Mohácsi Jánossal is a közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy a Delila érzelmekben gazdag, fordulatos, szenvedélyes és humoros előadás lesz.

Másba kell beleszeretni

A színészházaspár hosszú idő után végre ismét egy darabban játszik. Nem lesz könnyű ugyanakkor a magánéletet a színpad mögött hagyniuk, ugyanis végig kell majd nézniük, hogy a színpadon a párjuknak egy másik emberbe kell beleszeretnie. Tudják ugyanakkor, hogy színészként ez a feladatuk. Mivel egy darabban próbálnak, többet tudnak majd segíteni egymásnak. Mint Anita elmondta, az ő évada eddig nyugalmasnak mondható, feladatai egyenletesen oszlottak el. Mindenre volt ideje felkészülni, sőt végre a jogosítványt is megszerezheti, amire évek óta nem jutott ideje. Egy nagyon jól működő, törzsközönséggel rendelkező előadássorozatnak, a Művészasztalnak egyik közreműködője. Időről időre kortárs magyar írókat hív meg a MŰvész Stúdióba Kováts Dénes és felesége, Judit. Az általuk dramatizált szövegeket állítja színpadra Anita felolvasószínházi keretek között, miközben játszik, díszletet, jelmezt tervez, egyeztet a zenészekkel, a világosítóval, ragaszt avagy fest.

A szükségtelen harmadik

– Az idén először Zsótér Sándorral kezdtem a Gyilkosság meghirdetve című krimit próbálni. A vele való munka mindig felemelő, és viszonyítási ponttá válik – folytatta. – Szeretem, mint embert, és nagyra tartom, mint rendezőt. Annyit követel tőlünk, mint magától: mindent. Kerekes Éva és Szabó Márta között állni a tapsrendben megjegyzendő élmény. Nagy sikerrel játsszuk az Oszkárt. Nem vagyok vígjátékokban jártas személy, de egyre jobban élvezem. Az idei évadom főszerepét A kék bolygóban kaptam, méghozzá egy kétszemélyes báb főmozgatójaként. Eddig is csodáltam a bábszínészeket, ezután még inkább fogom. Kónya Merlin Renátánál eszményibb partnert nem is kívánhattam volna. A Delilát rettentően várom. Egyrészt iszonyúan érdekel egy próbafolyamat a Mohácsi testvérekkel, másrészt Tomival egy párt játszunk végre. Hat évet kellett erre várni, de eljött a pillanat! Józsa Bettinával alkotunk a darabban „triót”. Ő a Színház- és Filmművészeti Egyetemről érkezik. Mi sül ki a két nő és egy férfi alaphelyzetből? Majd az előadásból kiderül.