Vasárnapra is jutott két dobogós helyezés

A szombati két futam után vasárnap is folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság a belgiumi Zolderben. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert az első nap mindkét versenyt megnyerte, és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok a vasárnapi időmérőn is a leggyorsabb volt, így ismét a Pole-ból rajtolhatott. 

A start után az első kanyart követően az élre állt Kiss Norbert, Sascha Lenz és Jochen Hahn követte. Féltávnál már közel 4 másodperc volt a címvédő előnye, miközben az üldözők közül a két német pilóta helyet cserélt. A leintésig nem is változott a sorrend, a Révész Racing versenyzője az idei 11. futamot is megnyerte.  

- Jól sikerült eddig a mai nap is. Újra megszereztük az első rajthelyet, de ezúttal Sascha Lenz startolhatott mellőlem, aki a jó rajtolók közé tartozik. Így kockáztatnom kellett az első kanyarnál, igyekeztem mélyet fékezni, mert volt egy kis előnye, de végül elől tudtam maradni. Attól kezdve pedig az volt a feladat, hogy növeljem az előnyt, ami sikerült – mondta Kiss Norbert a leintés után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a magyar pilóta, és azonnal három helyet javított. A negyedik körben Kursimot előzte, aki hátulról nekiment, meg is sérült Kiss Norbert autója, az ütközést kihasználva pedig Albacete mindkettejük elé került. Két körrel később sikerült a spanyolt visszaelőzni, de közben az élen haladó Jochen Hahn 5 másodperc előnyt szerzett, kihasználva a mögötte zajló csatát. A magyar versenyző autója nem volt tökéletes, Albacete visszaelőzte, majd a 7. körben több ütközés is történt a mezőnyben. Kiss Norbert megint bebújt a spanyol mellé, és már a 3. helyen haladt Lukas Hahn mögött. Végül őt nem sikerült megelőzni, így Jochen Hahn és Lukas Hahn mögött harmadikként intette le a kockás zászló. 

- Kemény verseny volt, próbáltam végig harcolni, egy-egy szituáció úgy érzem túlzottan is kockázatos volt ellenfeleim részéről. Sajnos az ütközés után tempót veszítettem, és nem sikerült visszajönni. De fontos pontokat szereztünk, és ismét dobogóra állhattunk – értékelt a leintés után Kiss Norbert.  

Kiss Norbert Zolderben mind a négy futam után dobogóra állhatott, háromszor nyert, egyszer pedig harmadik lett, amivel összetettben tovább növelte az előnyét.