Vasárnapi foci érdemjegy - ötös a Putnok ellen

A héten második felkészülési mérkőzését vívta a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal a Putnok volt az ellenfél. A mieinknél több új játékost is kipróbált a szakmai stáb, akik közül néhányan a jövő heti edzőtáborba is a kerettel tarthatnak. Fülöp Gergő kezdett a kapuban aki korábban Kazincbarcikán illetve az RKSK-ban is védett, belső védőként pedig Koval Viktor - aki már a Kassa ellen is játszott - illetve a vajdasági magyar Danilo Pejovic lépett pályára.

 Az első félidő sok hazai helyzetet hozott. A 8. percben Bajzát kapott remek labdát középen, de hárított a kapus, majd a 11. percben Gréczi lövését tolta ki a hálóőr. A 13. percben is ők voltak a főszereplők, Gréczi Gábor szöglete után Bajzát Péter fejelt a kapuba, 1-0. A 15. percben ismét Bajzát villant, ezúttal fölé csavart, a 25. percben viszont növelte előnyét a Szpari: Dragóner Filip lépett ki középen és a léc alá lőtt, 2-0. Dragóner rögtön duplázhatott volna, de egy perccel később Egyed bravúrral a léc fölé ütötte labdáját, a 31. percben pedig elment a kapu előtt keresztbe a támadó lövése.

A 35. percben a jól játszó Gréczi a bal oldalról a kapufát találta el, a kipattanót Dragóner lőtte vissza, de ismét nagyot védett a Putnok kapusa. A következő támadás végén is a hálóőr nyerte kettejük csatáját, majd a 39. percben Gréczi pontos beadása után Dragóner nagy helyzetben fölé bombázott. Szépíthetett volna a Putnok, a 43. percben egy buktatás miatt büntetőt kaptak a vendégek, de Zimányi a kapufát találta el. Az ellentámadás végén szöglethez jutott a Szpari, Szokol alig fejelte mellé a beadást. A 45. perc hozta a harmadik Spartacus gólt, Holdampf Gergő szépen mellre vett egy átívelést, középre passzolt, Bajzát Péter pedig sarokkal helyezett a hosszú sarokba, 3-0.

 Fordulás után is támadásban maradt a Nyíregyháza és a 65. percben Bíró testéről pattant mellé a labda egy beadás után, majd a 67. percben növelte előnyét a csapat. Gréczi Gábor ívelte be ezt a szögletet is, Szokol Zsolt pedig ezúttal már pontosan fejelt, 4-0. Komplett sort cserélt ezután Lucsánszky Tamás, és beszorult a Putnok. A 72. percben Csilus lövése után Gajdost érintve ment mellé a labda, majd a 80. percben Bíró Dominik remekül passzolt Csilus Tamás elé aki megszerezte a csapat ötödik gólját, 5-0. Ez maradt a végeredmény, a Szpari jó játékkal magabiztosan győzött.

Nyíregyháza Spartacus - Putnok 5-0 (3-0)

Nyíregyháza: Fülöp - Szokol (Hinora 68.), Koval (Rubus 68.), Pejovic(Kelemen 68.), Papp (Farkas 68.) - Hornyák (Kártik 68.), Ötvös (Kesztyűs 68.), Holdampf (Csilus 68.) - Gréczi (Sinanovic 68.), Bajzát (Bíró 57.), Dragóner (Gajdos 68.)

Lucsánszky Tamás vezetőedző: - Örülök, hogy annak ellenére, hogy az első félidőben a próbázók miatt szokatlan összeállításban játszottunk eredményesek voltunk. Van azért hiányérzetem a befejezések miatt, mert több helyzetet is kihagytunk, de összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva