Vasárnap 7 templomba zarándokolhatunk Nyíregyházán a nagyböjt alkalmából

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodája harmadik alkalommal rendezi meg a mintegy 20 km-es nagyböjti 7 Templom zarándoklatot március 9-én, 9:00 órától Nyíregyházán. A lelki programra 280 fiatal jelentkezett az egyházmegye köznevelési intézményeiből, a Szent László- és a Boldog Terézia Szakkollégiumból valamint az egyházmegye  plébániáiról. 

A résztvevők a nagyböjti lelki úton Kálmán József egyházmegyei ifjúsági referens, plébános vezetésével az irgalmasság testi cselekedeteinek üzenetében mélyülnek el az állomásokon elhangzott elmélkedések segítségével.

A gyalogos zarándokokat 9 órakor Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke indítja útra a Seregély István Papi Szociális Otthon Szent Antal-kápolnájában (Nyíregyháza, Vasgyár utca 1.). Innen a fiatalok útja a Fatimai Szűz Mária-templomba, a Városi Köztemető kápolnájába a jósavárosi Szent Imre-kápolnába, az örökösföldi Isteni Irgalmasság-templomba, a Jósa András Korház Szent Lázár-kápolnájába, végül a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba vezet, ahol Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök várja őket, és délután 4 órakor szentmisét mutat be a templomban.

Egyházmegyei Férfi lelkinap

Az Egyházmegyei Férfi Lelkinapot szintén ezen a napon, március 9-én, 9:00 órától tartják a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

A program:

9:00 – közös ima
9:30 – Dr. Papp Miklós morálteológus, görögkatolikus lelkész két előadása
12:00 – Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök szentmisét mutat be a társszékesegyházban
13:00 – ebéd a főplébánia épületében.