Városmajori ajánló

Karády műsort, Abba koncertet, majd Edit Piaf slágereket kínál a következő hetekben vendégeinek a Városmajori Művelődési Ház. Ősztől tovább működnek a népszerű klubok és szakkörök a Városmajor utca 5. alatt.


Orémusz Maja, a Bencs Villa egykori háziasszonya életre keltette a Városmajori Művelődési Ház színpadát, illetve a kiállításra alkalmas falak újabb és újabb alkotók munkáit fogadják. Nemcsak a környékbeliek látogatják a rendezvényeket, hiszen városszerte híre van a városmajori eseményeknek és kluboknak.

- Augusztus 1-jén, szerdán 5 órakor azok járjanak erre, akik nyitottak a grafikákra, ugyanis a debreceni Császár Szabolcs kollekciójának lesz a megnyitója 5 órakor, aki tervbe vette, hogy Magyarország várait megörökíti egy pazar sorozatban. Édesapja Császár József is közreműködik majd, irodalmi vonulattal színezi ezt a programot. És akik velünk maradnak, 6 órától az emeleten egy Karády-emlékműsor részesei lehetnek. Csiszár Klára ugyanis emlékműsort készített a díva, a legendás színésznő emlékére, és a leghíresebb filmzenék, slágerek, sanzonok hangzanak majd föl ebben - így szól a Városmajori Művelődési Ház szakmai vezetőjének, Orémusz Majának ajánlója a következő napokra, hetekre.

Augusztus 8-án, 19 órakor a három esztendeje elhunyt Farkas Shultz Tiborra emlékeznek barátai. Oly sokan, hogy kicsinek bizonyult a városmajori színpad, így a Váci Mihály Kulturális Központ színháztermében gyűlnek össze az egykori lemezlovas barátai, zenésztársai és rajongói.

- Augusztus 15-én pedig egy nagy projektbe kezdtünk az L-Kábít zenekarral, hiszen az egész világ ABBA lázban ég a Mamma Miától. Mi pedig egy ABBA emlékműsorral fogjuk szórakoztatni az ABBA rajongókat, hiszen 15-én 6 órától zenélünk, filmrészleteket látunk. Nyilván verbálisan is kiegészítjük a nagy slágereket, meg fotókkal, így aztán beletekinthetünk az elő- és az utóéletébe az ABBA tagoknak - folytatta a városmajori kínálót Orémusz Maja.

Szeptemberben Orbán Bori, Edit Piaf magyar reinkarnációjának tartott előadóművész sanzonestjére kerül sor.
A "Ketten az úton" sorozat első vendége a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila édesanyja, és tanítványa, az a Tarpai Viktória lesz, aki a Sátán fattya című film női főszereplője volt.

A Városmajori Művelődési Ház mind a 30 klubja folytatja programját ősztől. A számtalan nyugdíjas és pedagógus klub, az egészségmegőrző szakkörök a szívklubtól a cukorbetegekig, de itt találkoznak a galambászok, a nyíregyházi fotósok és filmesek is. Táncolni és tornázni is lehet az intézményben, amelynek bejárata megújul a következő hetekben. A nyár persze tartogat még néhány kellemes estét a művelődési ház udvarán, a grillezésre is használható kemence mellett.

Matyasovszki Edit