Városi Nőnap – Az önkormányzat idén is ingyenes nőnapi ünnepségre várja a hölgyeket

Nyíregyháza önkormányzata idén is ingyenes nőnapi ünnepségre várja a vármegyeszékhely hölgy lakosságát március 8-án, pénteken 16 órától a Continental Arénába. Fellép majd a 4 for Dance tánccsoport és a TNT zenekar is.

Szinte már hagyomány, hogy Nyíregyházán március 8-án ünnepséget rendeznek a hölgyeknek nőnap alkalmából. A korábbi években a rendezvénynek a Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont, a tavalyi évtől azonban a Városi Nőnap átköltözött a Continental Arénába, hiszen a városvezetés azt szeretné, hogy minél többen részt vehessenek az ünnepségen, így a helyszín tágasabb, a belépés pedig ingyenes lesz.

– Reményeink szerint nagyon szép műsorral készülünk és kedveskedünk a nyíregyházi hölgyeknek március 8-án délután 4 órától a Continental Arénában. Egy olyan ingyenes programot próbáltunk összerakni, ami a szívet melengeti ilyenkor. A férfiak, hogyha esetlegesen figyelmetlenebbek is a hölgyekkel, de nőnapkor vagy anyák napja alkalmával, tehát az olyan ünnepeken, amikor a hölgyeket külön köszöntik, akkor igyekeznek figyelni – így van ezzel az önkormányzat férfi vezetése is. A nyíregyházi, igen híres néptáncos együttes, a 4 for Dance kezdi a polgármesteri köszöntő után a műsort és jön egy olyan együttes, amely nagyon sok romantikus dallal és egy nagyon jó orgánummal rendelkező énekessel érkezik Nyíregyházára. A TNT egy egyórás koncerttel készül, tehát aki eljön a rendezvényre, egy kétórás programra számíthat

– mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Magyarországon 1948 óta tartják minden évben március 8-án a nemzetközi nőnapot, amit az ENSZ is a világnapok között tart számon. Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól március 8-án tartották meg hazánkban is. Nyíregyházán is évek óta hagyomány már az önkormányzat által a hölgyek köszöntése.

– Mindig más formában próbálkoztunk az ünneppel, legfőképpen a Váci Mihály Kulturális Központban szerveztünk a nyíregyházi hölgyeknek külön egy műsort. Emellett természetesen az önkormányzatnál, az önkormányzati intézményeknél dolgozó hölgyekre is gondoltunk mindig egy külön műsorral. Még a koronavírus előtt egy évvel elvittük a Continental Arénába a rendezvényt és azt tapasztaltuk, hogy sokkal jobb, szellősebb, jobb a hangzása, majdnem háromezer fő elfér, tehát hely bőven van, így idén is ez lesz a helyszín

tette hozzá az alpolgármester.

Nyíregyháza önkormányzata tehát március 8-án, pénteken 16 órától ingyenes nőnapi ünnepségre várja a vármegyeszékhely hölgy lakosságát.