Városi Keresztút – „Keresztutat járunk, hogy megtanuljunk élni, halni a világban”
Idén huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a városi keresztutat Nyíregyházán.

Jézus Krisztus megváltó szenvedésére, halálára és feltámadására emlékeztek április 13-án, Nyíregyházán, az idén már huszonnyolcadik alkalommal megrendezett városi keresztúton. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén a menet a Seregély István Papi Szociális Otthontól indult, az utolsó állomás elmélkedése pedig a városi köztemető ravatalozójában hangzott el.

Az ökumenikus városi keresztúton részt vett Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök, Szocska Ábel görögkatolikus nyíregyházi megyéspüspök is.

 Az állomások elmélkedéseivel Seregély István érsek atyára is emlékeztek, hiszen az egyes stációknál az általa írt keresztút szavai hangzottak el.

Seregély István egri érsek, Eger 1999 nagyböjtjén:

Jézus Krisztus a keresztút állomásaiban Pilátus ítélőszékétől a kálvária közelében — húsvét napján üresnek bizonyult sírjáig — történt eseményének emlékét hagyta ránk. A keresztút üzenetéből kétezer év óta tanul élni az Ő népe. Végigjárjuk állomásait, hogy élni, halni tudjunk a világban, amelyben Ő a Testvérünk, Eszményünk és Megváltónk lett. Tanítson bennünket a keresztet hordozó Krisztus útja Isten akaratához — minden körülmény között — hűséges és üdvösséges életre.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Kapcsolódó galéria

Városi Keresztút – Fotók: Nyíregyházi Egyházmegye