Vármegyei kosárbajnokság gyerekeknek

Versenyzési lehetőséget biztosít az U10-es, U11-es és U12-es korosztálynak az az új vármegyei utánpótlás kosárlabda bajnokság, mely 2024-ben rajtol. 

- A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kosárlabda Szövetség egyik fontos feladata az összefogás megvalósítása. Ehhez tettekre van szükség, és országosan egyedülálló módon elindíthatjuk az U10, U11, U12-es bajnokságot fiú és lány vonalon. Az országos versenyrendszer Kosárpalánta programját szeretnénk kiegészíteni egy nyárig tartó sorozattal, melyhez támogatóra is találtunk - mondta Dr. Mohácsi Máté, a Vármegyei Kosárlabda Szövetség elnöke. 

A a Contitech Magyarország Kft. évek óta támogatja a sportot. Többek között a Continental Aréna névadói, de segítik a Streetball Fesztivál szervezését is. 

- A gyáron belül is sok olyan eseményt szervezünk, mely az egészséges életmódot támogatja. De több mint 50 TAO program megvalósítását is segítettük, és most az utánpótlás bajnokságot is támogatjuk. Látjuk, mennyi pluszt ad a gyerekeknek, ha tudnak mozogni, ezért álltunk a kezdeményezés mögé -  tette hozzá Adorján Zoltán, a a Contitech Magyarország Kft. ügyvezetője. 

A bajnokság a tervek szerint a következő év elején indul, és a nyíregyházi klubok mellett a megye több településének csapata csatlakozott.