Vármegyei kollégiumok versenyeztek
Fotó: Szarka Lajos

17. alkalommal rendezték meg Nyírszőlősön a Kollégiumok Asztalitenisz Versenyét. A vármegye különböző pontjairól érkeztek csapatok, és idén 15 kollégium vett részt.

Asztaliteniszezőkkel telt meg az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézményének tornaterme.  17. alkalommal rendezték meg a Kollégiumok Asztalitenisz Versenyét. Ezúttal is a vármegye különböző pontjairól érkeztek csapatok. 110 gyerek vett részt, de a kísérők is összemérhették erejüket. 

- A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát. A lebonyolítás is olyan, hogy mindenki több mérkőzést játszik, és az a csapat viheti el a serleget, melynek játékosai a legtöbb győzelmet aratják – mondta Tanyi Judit testnevelő. 

  Az esemény, létrehozójának emlékére, ötödik alkalommal Verebélyiné Tóth Marianna Emlékverseny is volt az esemény, mely jó lehetőséget kínált a vármegyei kollégiumok számára, hogy ápolják a kapcsolatokat. 

- Fontos a kapcsolattartás, és ilyenkor kötetlen formában beszélgethetünk. 18 éve kezdtük a versenyt, és csak a járvány idején nem tudtuk megrendezni – tette hozzá Tamás Csaba tagintézmény vezető. 

A torna szervezője a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény, a Gyermekeinkért 16 Alapítvány és a VMKK által működtetett Nyírszőlős Közművelődési Színtér volt. Nyírszőlősön egyébként is aktív sportélet zajlik, minden nap vannak sportprogramok a településen élőknek. A Mozdulj Nyíregyháza keretében számos esemény várja a sportolni vágyókat. 

Kapcsolódó galéria

Asztalitenisz verseny Nyírszőlősön 2024