Változott a menetrend - A jövő héten folytatódik a bajnokság a röplabdásoknál

Készül a bajnoki folytatásra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások menetrendje viszont változott, a Diósgyőrrel a tervezettnél korábban találkozik a csapat. Februárban két Magyar Kupa meccs is vár a röplabdásokra. 

A Magyar Kupa miatt változik az alapszakasz programja a Fatum Nyíregyházánál. Február 11-én csütörtökön a DVTK elleni hazai bajnok mérkőzéssel zárta volna a csapat a 2020/2021-es Extraliga alapszakasz küzdelmét. A miskolci klubbal a napokban sikerült közös megegyezéssel új időpontban megállapodni, amit az MRSZ Versenybizottsága is jóváhagyott, így az utolsó mérkőzés időpontja február 7. A módosításra azért volt szükség, mert a mieink még két Magyar Kupa találkozót is játszanak februárban. A játékosok csak pár nap szünetet kaptak, az év elejétől folyamatosan készülnek. 

- A szünetet megpróbáltuk arra használni, hogy egy mini alapozást végeztünk, így is készülve a rájátszásra, hogy ott ne következzen be mélypont. Jó formában voltunk az előző naptári év végén, de az a pár nap szünet amit kaptak a játékosok, jól jött, feltöltődhettek – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A Magyar Kupa  négyes döntőjét a járványügyi korlátozások miatt “buborék” torna rendszerben zártkapuk mögött, március második hétvégéjén rendezik. A kupadöntő helyszínéről később döntenek. Ami a bajnokságot illeti, január 29-én a Szent Benedek ellen kezd idegenben a csapat, majd két nappal később Újpesten lép pályára, ez után fogadja a Fatum február elején a DVTK-t. A napokban felkészülési meccset játszott a Nyíregyháza Békéscsabán, és 3-2-ra a hazaiak győztek.