Változás jön a Szparinál

Két meccs, két vereség a mérlege tavasszal a Nyíregyháza Spartacusnak. A csapat legutóbb Zalaegerszegen kapott ki 3-1-re, és a szakmai stáb a találkozó után úgy döntött, változtatni kell a játékrendszeren.

 - Két meccs elment, és rá kell jönnie egy edzőnek, ha valami nem működik. A tapasztalatokat levonva az a bátor, agresszív, az ellenfél térfelén letámadáson alapuló játék amit beharangoztam működött tét nélküli meccseken Törökországban, de nem működik a két bajnoki meccs alapján. Változtatnom kell. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen felforgatom a csapatot, de két vereség és hat kapott gól után több már nem fér bele. Kettőt vissza kell lépni, hagyni kell a bátor letámadásról szóló történetet, egy zárt védekezést kell elővenni, ami nem jelenti azt, hogy feladjuk a támadás lehetőségét, főleg nem hazai pályán. De szinte minden gólunkat kontrából kaptuk, és mindig hátrányba kerültünk. Nem védőkkel lesz telerakva a csapat, hanem mindenkinek más lesz a feladata. A csapat készült, tud más rendszert játszani - mondta Véber György vezetőedző.

A hétvégén a Mosonmagyaróvár érkezik a Városi Stadionba, és a találkozón már zártabb védekezést szeretne megvalósítani a Szpari. A középpályásokra is nagyobb védekező szerep hárul. A játékosok bíznak abban, sikerül megszerezni az első tavaszi győzelmet. A Mosonmagyaróvár jelenleg az 5. helyen áll a tabellán, nyolc ponttal gyűjtöttek többet, mint a Nyíregyháza. A két csapat őszi meccsét a Spartacus nyerte idegenben, Kártik Bálint góljával. A vasárnapi találkozót a Nyíregyházi TV aznap este 18.30-tól közvetíti.

Dankó László