Váltás a röplabdásoknál - Hollósy László lett a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője!

 Legyőzte ugyan a Jászberényt pénteken a Fatum Nyíregyháza, a játék azonban nem volt meggyőző. Arra azonban senki nem gondolt, hogy ez akár azzal is járhat, hogy a szakmai stábban változás lesz. Nos a klub vezetése nem várt, és már a mérkőzés után beszélt Horváth András vezetőedzővel. A döntés értelmében a tréner a folytatásban másodedzőként dolgozik tovább, a vezetőedzői teendőket pedig Hollósy László látja el.

- A csapat az elmúlt 1,5 évben nagy utat tett meg. A klubvezetésnek sikerült úgy megerősíteni a keretet, hogy a Fatum nagy tettekre lehet képes. Azonban az elmúlt hetek eredményei azt mutatták, hogy a rájátszás előtt szükség van új impulzusra. Fontos számunkra, hogy Horváth András marad a szakmai stáb tagja, és Hollósy László vezetésével a legjobb magyar szakemberek közül kettő is azért dolgozik, hogy a lehető legtöbbet kihozza a keretből. Hollósy László kedden érkezik haza, szerdán pedig már munkába áll Nyíregyházán - mondta Kósa Árpád ügyvezető. 

Az új tréner legutóbb Cipruson, a Larnaca csapatánál dolgozott, de korábban volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, klubedzőként pedig az MTK, a BSE, a TF, a Gödöllő és a finn Oriveden Ponnistus együtteseinél dolgozott. Sok ideje nincs, hogy megismerje a Fatum Nyíregyházát, a mieink ugyanis vasárnap már a Magyar Kupa döntőjében lépnek pályára Érden a Békéscsaba ellen. A bajnokságban a harmadik helyen zárta az Extraliga második körét a Nyíregyháza, így a folytatásban a Vasassal vívhat párharcot a legjobb négy közé kerülésért. 

Dankó László