Válogatottak köszöntése

Szikszai Róbert történelmet írt. A nyíregyházi diszkoszvető az első a Nyíregyházi Egyetem hallgatói közül aki Universiadén érmet szerzett. Kerekes László tanítványa a harmadik helyen végzett, és őt valamint Bus Ivánt is köszöntötte ma a Sportcentrum vezetése. A kosaras szintén ott lehetett Tajpejben a válogatott tagjaként, és szoros mérkőzések után a 18. helyen végeztek.

- Életem legnagyobb élménye volt, hogy több ezer kilométerre Magyarországtól képviselhettem hazámat és Nyíregyházát. Olyan volt mint egy kis olimpia. Most nagyon fáradt vagyok, de óriási erőt ad a folytatásra nézve a kint töltött idő - mondta Bus Iván játékos.

Egyik sportoló sem pihenhet sokat. Bus Iván számára rövidesen kezdődik a bajnokság, Szikszai Róbert pedig már most hétvégén ismét dobókörbe lép, a csapatbajnokságon. Itt szeretne egyéni csúcsot javítani. A Sportcentrum vezetése bízik abban, hogy a jövőben is hasonló sikereket érnek el a versenyzők.

- Nagyon örülök annak, hogy ilyen sportolókat köszönthettünk. Büszkék vagyunk rájuk, és reméljük sok hasonló sikert ünnepelhetünk még a jövőben - mondta Sitku Ernő a Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója.

Utoljára Helebrandt Máté vett részt Universiadén Nyíregyházáról, ő a negyedik helyen végzett gyaloglásban.

Dankó László