Válogatott röplabdásokat igazolt a Nyíregyháza!
Már Nyíregyházán készül a női röplabda-válogatott. A csapat a hétvégén Európa-liga mérkőzéseket játszik a megújult sportcsarnokban. Közben a Fatum-Nyíregyháza bejelentette, három válogatott játékossal is szerződést kötött.

Az utolsó simításokat végzik a megújult Bujtosi Szabadidő Csarnokban, új nevén a Continental Arénában. A női röplabda-válogatott tagjai már az első edzéseken vesznek részt, a nyíregyházi származású Szakmáry Gréta pedig megtisztelőnek tartja, hogy ők avathatják az új sportcsarnokot.

– Az utolsó meccsemet nyíregyháziként a Bujtosi Csarnokban játszottam, a Continental Arénában pedig elsőként szerepelhetek. Nagyon szép lett a létesítmény, és remélem, jó játékkal emlékezetessé tesszük az avatót a szurkolók számára – mondta Szakmáry Gréta.

A női válogatott péntektől vasárnapig három találkozót játszik az Európa-ligában. A címvédő magyar csapat Szlovénia, Görögország és Románia ellen lép pályára. A keret megfiatalodott, Jan De Brandt szövetségi kapitány több olyan játékosnak is lehetőséget ad a hétvégén, akik nem voltak ott a legutóbbi EB-n. Leidgeb Noémi is közéjük tartozik, aki bár center, de a válogatottban ütőt is játszik. Ő tavaly az Újpest játékosa volt, de bejelentették, a röplabdás a következő szezonban a Nyíregyházát erősíti. 

– Néhány poszton forgunk a válogatottnál, mivel most több a center mint az ütő. Ami a nyíregyházi szerződésemet illeti, nagy tervekkel érkeztem. Már két éve, és tavaly is szeretett volna leigazolni a csapat, és tetszett, hogy ilyen kitartóak, illetve tetszett a célkitűzés is, hogy az első háromban kellene végeznünk. Bízom abban, hogy ebben segíthetem majd az együttest – mondta Leidgeb Noémi. 

Szintén a szabolcsi megyeszékhelyen folytatja a válogatott Vacsi Evelin és Szombathelyi Szandra is.

– Amikor a Vasassal néhány hónapja itt voltam, még nem gondoltam, hogy Nyíregyházán játszom majd. Szezon közben nem foglalkozik az ember átigazolásokkal, most viszont örömmel vettem a megkeresést, és igent mondtam. Tudom, hogy sokat várnak tőlem a vezetők és a szurkolók is, igyekszem megfelelni az elvárásoknak – mondta Szombathelyi Szandra.

Új játékos a nyíregyháziaknál Villám Lilla és Kalotai Zsófia is. Az Európa-liga mérkőzésekre a jegyek 70 százaléka elővételben elkelt. A szervezők mindenkinek azt tanácsolják, hogy érdemes online, a szövetség internetes oldalán keresztül belépőket venni. Az aréna már készen áll a csapatok és a szurkolók fogadására.

– Ha csak egy mérkőzésről lenne szó, könnyebb dolgunk lenne, de mivel három napon át több csapatot kell kiszolgálnunk, így izgatottan várjuk mi is a hétvégét. A sportcsarnok, a szervezőbizottság felkészült, minden adott ahhoz, hogy egy sikeres tornával nyissuk meg az Arénát – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A magyar válogatott első meccsét pénteken 18.30-tól vívja Szlovénia ellen.

Dankó László