Válogatott rögbimeccs a megyében

 Ukrajnában magasabb színvonalon űzik a sportágat, a határ közelsége pedig segíthet abban, hogy nemzetközi mérkőzéseken tanuljanak a mieink a szomszédos ország csapatától. Ezért is tartottak már a múlt év végén rögbi mérkőzéseket Mándokon. A szövetség vezetése azt tervezi, rövidesen ismét Szabolcs-Szatmár-Bereg-be érkezik a nemzeti csapat. Március végén a korosztályos gárdák mérik össze tudásukat Kárpátalja válogatottjával a Kelet Takarék Tisza Trophy keretében.

További képekért kattintson a fotóra!

- Nagyon erős csapatról van szó, soraikban számos magyar fiatallal is. Van mit tanulnunk, hiszen az ukrán rögbi egy kicsit följebb van még besorolása szerint a mienknél, de rövidesen mi is elérhetjük ezt a szintet. Ahogy a magyar kormány sokat tesz most Kárpátaljáért, rögbiben Kárpátalja segíthet nekünk - mondta Kiss Antal a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

A szövetség fejlesztési programot is indított, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a sportággal. A szakmai háttér erősítése érdekében külföldi edzőket is hívtak, a válogatott pedig egyre jobb eredményeket ér el. A rögbi olimpiai sportág, arra azonban még várni kell, hogy a mieink ott legyenek az ötkarikás játékokon. Erre a nőknek van most nagyobb esélyük, a fő cél azonban az, hogy néhány éven belül Európa közvetlen elitjéhez felzárkózzon Magyarország. Ha ez sikerül, eséllyel indulhatunk az olimpiai selejtezőn is.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)