Válogatott kosármeccs
Kézilabda, röplabda és futsal válogatott mérkőzést is rendeztek 2016-ban a Continental Arénában. Az új évben az EB-re kijutott kosárlabda csapatot szeretné vendégül látni Nyíregyháza.

 A nyíregyházi sportéletnek óriási lökést adott a Continental Aréna átadása. A felújított sportcsarnokot a magyar női röplabda válogatott Európa-liga találkozói avatták, de pályára lépett EB-selejtezőn a magyar férfi kézilabda és a magyar futsal válogatott is, utóbbi a kétszeres világbajnok Spanyolország ellen játszott két mérkőzést. A meccseken átlagban több mint kétezer néző volt. A sorozat 2017-ben is folytatódhat, egy újabb nemzeti csapatot látna vendégül Nyíregyháza.

- Négy-öt válogatott találkozót ismét szeretnénk az Arénába hozni, és a kézilabdások valamint a röplabdások után szívesen rendeznénk mérkőzést a magyar férfi kosárlabda válogatott számára is, mely kijutott az EB-re. Mivel a kontinens tornának Románia a házigazdája, így szeretnénk, ha a felkészülés során Nyíregyházán is játszana a csapat. Ez még csak terv, de jelezni fogom a szövetség számára, hogy örömmel látnánk őket – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Sportcentrum számára mozgalmas volt az év. Az élcsapatok közül a női röplabda együttes jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, a férfi kosarasok pedig saját nevelésű fiatalok beépítésével szeretnék kiharcolni az „A” csoportba kerülést. Utánpótlás vonalon a Bozsik Akadémiát egy belga cég vizsgálta át, és ez alapján az ország legjobbjai közé sorolta, ami jelentős szövetségi támogatást is eredményezett. Úszásban több válogatottja is van a Sportcentrumnak, Szurovcsák Ivett pedig a felnőtt bajnokságon szerzett érmet. Helebrandt Máté személyében ismét volt olimpikon, a korosztályos csapatok pedig mind a junior illetve a serdülő korcsoportokban is jól szerepelnek.

Dankó László