Válogatott játékost igazoltak a röplabdások
Három új játékost szerződtetett a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdások egy venezuelai és egy bolgár légiós mellett visszacsábították a szabolcsi megyeszékhelyre Békéscsabáról Ilyés Bettinát. Ha sikerült elintézni a papírokat, mindhárman pályára is léphetnek pénteken.

Az átigazolási időszak lezárulta előtt még alaposan megerősítette keretét a Fatum-Nyíregyháza. Egy feladót, egy ütőt és egy centert is szerződtetett, közülük az ütő ismerős lehet a szabolcsi szurkolóknak. Ilyés Bettina nyíregyházi, de 18 évesen Békéscsabára igazolt, most a bajnoki címvédőtől tér vissza.

Új játékos a bolgár center, Silviya Kyoseva. 190 cm magas, 27 esztendős, és a CSZKA Szófiában szerepelt eddig. Az egyik legnagyobb fogásnak a venezuelai válogatott feladójának megszerzése tűnik. Genesis del Carmen Franchesco Machado 25 éves, nemzeti csapatával ott volt a pekingi olimpián. Korábban a román Constanta együttesében játszott már Európában.

– Nem titok, hogy feladót kerestünk. Olyan ajánlatot kaptunk a venezuelai és a bolgár játékos kapcsán, hogy nem lehetett visszautasítani, bízunk abban, hogy velük elérhetjük a célunkat, és harcolhatunk a dobogóért. Szeretnénk visszacsábítani nyíregyházi kötődésű röplabdásokat is, Ilyés Bettina közéjük tartozik, vele is sokat erősödünk – mondta Kósa Árpád ügyvezető. 

A három új játékos csütörtökön érkezett meg Nyíregyházára, és ha minden papírt sikerül elintézni, pénteken akár már pályára is léphetnek a Gödöllő elleni bajnokin. A találkozó 18 órakor kezdődik a Bem iskolában.

Dankó László