Válogatott játékosokat igazolnak
Válogatott játékosokat igazol a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások már megegyeztek három külföldivel is.

Még véget sem ért a bajnokság, a Fatum Nyíregyháza röplabdaegyüttesének vezetése már megkezdte a tárgyalásokat a következő szezont illetően. A keretben komoly változások lesznek. A Gödöllő fiatal, korosztályos válogatott centerével, Kalotai Zsófiával mindenben megegyezett a klub, és két felnőtt válogatott is érkezhet, akikkel ma tárgyalnak.

Az is eldőlt, hogy a külföldiek közül Nelmaira Valdez és Genesis Francesco marad Nyíregyházán, sőt egy harmadik venezuelai válogatott is érkezik, Francesco testvére, Isis személyében, aki liberóként bevethető. Ezzel együtt Darlene Ramdin, Sylvia Kyoseva, Deborah Araujo és Sikos Petra is távozik, utóbbi kettő az Egyesült Államokba szerződik. 

– Sajnos Vén Eszter is bejelentette, nem számíthatunk rá a következő szezonban, mivel az orvosi egyetemre készül, ezért a tanulmányait helyezi előtérbe. Összességében a külföldiekkel, a magyar válogatottakkal és a nyíregyházi fiatalokkal egy olyan erős mag jöhet létre, mellyel megcélozhatjuk a dobogós helyek egyikét – mondta Kósa Árpád, a Sportcentrum ügyvezetője. 

Valdez és a Francesco testvérpár a nyári szünetben sem unatkozik majd. Utóbbi kettő egy chilei csapatban a Dél-Amerikában zajló Bajnokok Ligájában érintett, majd Valdezzel kiegészülve a válogatottal vesznek részt a kontinenstornán, így augusztus végén térnek vissza Nyíregyházára.

Dankó László