„Vállalkozz Határok Nélkül” a Széchenyiben

Még bele sem merültünk igazán a tanulásba, mikor október 8-án, hétfőn, vendégeink megérkeztek Nyíregyházára. A hosszú utazás után a szállás elfoglalásával, és pihenéssel töltötték főként az idejüket, így az első találkozásra csak a következő napon került sor. A reggelt a Jósa András Múzeumban kezdtük, ahol a „Munkácsy 50” kiállítással ismerkedhettünk meg egy múzeumpedagógiai óra keretében, majd az iskolánk felé vettük az irányt. A kezdeti félénkség a prezentációk és közös szakmai program alatt hamar feloldódott, a délutáni városnézésen pedig már barátságosan köszöntöttük egymást. Késő délután búcsúztunk csak el tőlük, de az estét mindannyian inkább pihenéssel töltöttük, hiszen másnap lehetőség nyílt arra, hogy csoportjukkal budapesti kirándulásra indultunk.

A fővárost több perspektívából is megtekinthettük szerdán, míg a Budai várból a pesti Duna-partot, addig a Hősök terei és Szent István bazilikai látogatásunk során a gyönyörű látványosságok mellett a város pezsgő életét is láthattuk. Mindenki kedvence ezek ellenére is az esti sétahajókázás volt a Duna vizén, a kivilágított, fénytengerben úszó Budapest pedig számunkra is felejthetetlen, különleges emlék marad. Természetesen a nézelődés mellett a történelmi múltját is megismerhettük minden állomásunknak, s ezzel még érdekesebbé vált a kirándulásunk. A csütörtöki napot a Lego gyárlátogatása és az állatkert bejárása tette izgalmassá, majd az estét közösen eltöltve, búcsúzkodással zártuk.

Pénteken ismét korán útnak indultak, ekkor azonban már haza, Székelyföldre vették az irányt, és izgatottan várjuk, hogy májusban mi is meglátogathassuk őket.