Vállalkozások támogatása – Népszerű a mikrohitel

A PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Széchenyi Programirodával közösen információs napot tartott az Inkubátorházban. A vállalkozások megismerkedhettek a pályázati lehetőségekkel, a finanszírozási támogatásokkal, valamint a partnerkeresést segítő szervezet munkájával.


Az érdeklődő vállalkozások képviselőit a legfrissebb információkkal várták a Széchenyi Programiroda Nonprofit kft. és a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány munkatársai. A vállalkozásfejlesztési fórum résztvevőit Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere köszöntötte. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a vállalkozások olyan információs, naprakész információkkal rendelkezzenek, amelyek alapján a legjobb döntéseket tudják meghozni saját fejlődésük, ezzel a megye és a város fejlődése érdekében is.

Népszerű a mikrohitel

A Széchenyi Programiroda Nonprofit kft. képviselői tájékoztatót tartottak a szervezet szerepéről és legfontosabb feladatairól. Segítik az európai uniós források kihelyezését az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak, a civil szervezeteknek, illetve a magánszemélyeknek. Tanácsadással erősítik a pályázói oldalt, de emellett a már elkészült pályázat megvalósításának útját is egyengetik. A házigazda PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány mikrohitel programja évtizedek óta jó eredményeket ér el a fejlesztési elképzelések finanszírozásában. Hargitainé Tolnai Andrea a PRIMOM Alapítvány mikrohitel igazgatója elmondta, 1992 óta 4500 ügyfélnek összesen 1,5 milliárdos hitellel tudtak segíteni.

Pályázati partnerkeresés

A szakmai előadások során a résztvevők arról is hallhattak, hogyan kaphatnak segítséget a pályázati partnerkeresésben. Mészáros Éva az Enterpise Europe Network irodavezetője arról tájékoztatott, hogy a hálózat 67 országban van jelen a világban. Térítésmentes szolgáltatásaikkal a vállalkozások bővíthetik erősíthetik piaci pozícióikat.
A vállalkozói fórumon tájékoztató hangzott el az épületenergetikai fejlesztésekkel, valamint a foglakoztatással kapcsolatos forráslehetőségekről is.


Szoboszlai Tibor