Vádemelés a guszevi drogdílerek ellen
A fotón a lakásban lefoglalt 96 darab, eladásra előkészített pakett látható.

Úgy jártak a fogyasztók abba a huszártelepi lakásba bódító szerért, mint a jó kútra, amelynek lakói ellen az ügyészség most emelt vádat.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádol három testvért, és az egyikük fiát, akik hónapokon keresztül árusítottak drogot egy huszártelepi lakásban.

 A hasonló bűncselekmény miatt bűnügyi felügyelet alatt álló testvérpár 2022 év elején elhatározta, hogy a jobb megélhetésük biztosítása érdekében újra a tiltott szer árusításába kezdenek.

Az egyikük a reggeli órákban a lakásba hozott néhány gramm a köznyelvben kristályként, vagy krekként ismert fehér port, majd azt közösen szemre ún. 1.000 - 2.000 és 5.000,-Ft-os alufólia pakettekbe kicsomagolták, és a lakásba tömegesen érkező fogyasztókat felváltva - családtagjaikat is bevonva - kiszolgálták.

A nyomozó hatóság 2022. október 13-án tartott kutatást a lakásban, ahol 96 darab, értékesítésre szánt kis alufólia csomag került elő, melyekben egy új bódultságot okozó szintetikus drog volt, mely nagyon veszélyes.

A bűnös családi vállalkozás két vezetője évekre börtönbe kerülhet, míg a másik két családtag enyhébb büntetésre számíthat, egyikük fiatal kora, másikuk pedig bűncselekmény elkövetésében betöltött csekély szerepe miatt.

Forrás: Ügyészség