Ütő és center érkezhet
Augusztusban kezdi a felkészülést a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdások kerete sokat nem változik, de két játékos érkezése várható.

Bár jelenleg szabadságukat töltik a Fatum-Nyíregyháza játékosai, egyéni edzéstervet kaptak a szakmai stábtól, így maguknak tréningeznek. A közös felkészülés a válogatott EB szereplése miatt a megszokottól később, augusztus elején indul. Addigra szeretné megerősíteni a keretét a csapat. Nagy mozgás nem várható.

– Hengsperger Annának jól sikerült az érettségije, szinte biztosan az egyik budapesti egyetemen tanul tovább. A tavalyi szezon végén én kényszerből ismét pályára léptem, de a következő bajnokságban már nem szeretnék játszani. Center és ütő posztra így mindenképp kell játékost igazolnunk, de a tavalyi légiósokkal és a keret tagjaival megegyeztünk, rájuk a jövőben is számíthatunk – mondta Erdősné Balogh Erika edző.

Több magyar játékossal is tárgyaltak a vezetők az elmúlt hetekben, de olyannal, aki vezéregyéniség lehetne, nem sikerült megállapodni, így minden bizonnyal külföldről igazol majd ütőt vagy centert a csapat. Az utánpótlásból is több röplabdás a felnőtt kerettel kezdheti a felkészülést. A játékosok egy része nyáron strandröplabda tornákon indul. Csütörtöktől Nyíregyháza belvárosában is többen rajthoz állnak a IV. Hübner Beach Volley Fesztiválon.

Dankó L.