Utcafórumot szervezett az LMP Nyíregyházán

Utcafórumot szervezett az LMP - Magyarország Zöld Pártja Nyíregyházán csütörtök délután. Az eseményen felszólalt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese.

A zöld párt továbbra is tiltakozik a az akkumulátorgyárak építése ellen. Noha a kormány már többször megerősítette, hogy az akkumulátorgyárak a legszigorúbb környezetvédelmi előírások szerint épülnek, Schmuck Erzsébet a csütörtöki utcafórumon arról beszélt, szerintük ezek az üzemek veszélyesek, szennyezők és zavarják a környéken élőket. Az LMP társelnöke az akkumulátorgyárak kapcsán az ország vízkészletének és energiatermelő képességének határairól is szólt Nyíregyházán, kiemelte, Magyarországon nem az akkumulátorgyártásban van szükség vízre, hanem a mezőgazdaságban.  A csütörtöki rendezvényen elhangzott, a zöld párt helyi népszavazást kezdeményezne.

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja az elmúlt egy héten több alkalommal is sajtótájékoztatót szervezett Nyíregyházán. Múlt hét pénteken az LMP társelnöke és Babosi György, a Szövetségben Nyíregyházáért frakció önkormányzati képviselője szólaltak fel az új akkumulátorgyár kapcsán, erről ide kattintva olvashatnak bővebben.