Uruguayi játékos nyerte az idei év első 15.000 dollár összdíjazású tenisz verseny férfi egyéni döntőjét Nyíregyházán

A MARSO Tenisz Centrumban egymás utáni héten két ITF nemzetközi tenisz versenyt szervez. A 2024. június 10-16. között megrendezett 15.000 dollár összdíjazású verseny az ITF MEN'S WORLD TENNIS TOUR nyíregyházi állomása volt.

A 2024. június 10-16. közötti versenyre több mint 500 versenyző regisztrált, így egy nagyon erős mezőny alakult ki. A főtáblára 32 játékos fért fel, a selejtezőn pedig 64-es tábla volt. A nevezők között jelenleg a legmagasabban rangsorolt játékos az uruguayi Franco Roncadelly (553. az ATP ranglistán) volt, de számos magyar játékosnak is lehetett szurkolni. Mint például a nyíregyházi Juhász Bencének vagy a MARSO Tenisz Centrum versenyzőinek, Závaczki Milánnak és Martinnak egyaránt.

A sportesemény célja, hogy a nyíregyházi teniszkedvelőknek és az utánpótlás számára is rangos mérkőzéseket biztosítson a MARSO Tenisz Centrum. A győztes a pénzdíjon felül 15 ATP ponttal is gazdagabb lett. A június elején megtartott sajtótájékoztatón Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója is részt vett, aki elmondta:

- A MARSO Tenisz Centrum az egyik legtöbb pályával rendelkező vidéki tenisz club, így kiváló adottságai vannak. Idén pedig újabb vizsgafeladatot kapnak a szervezők, hiszen az egyik vasárnap egyszerre zajlik majd az első verseny döntője, miközben a másik verseny selejtezői már kezdődnek.

A „vizsgafeladatot nehezítette, hogy az első napokban komoly esőzések miatt egy-két kvalifikációs mérkőzést tudtak csak lejátszani a versenyzők, de a sok rendelkezésre álló pályának köszönhetően a hét végére behozták a szervezők a lemaradást.

Egy erős nemzetközi mezőny alakult ki a versenyre, amely tele volt európai teniszezőkkel, de volt, aki a messzi Japánból, Argentínából, Braziliából érkezett. Közel 20 ország teniszezői képviseltették magukat az egy hetes versenyen, amelyre bárki ingyenesen kilátogathatott.

A június 16-i döntőt végül a magyar Fajta Pétert is búcsúztató 2. helyen kiemelt cseh Dominik Kellovsky és az 1. helyen kiemelt uruguayi Franco Roncadelli játszottak. A több mint három órás mérkőzésen végül a dél-amerikai játékos győzedelmeskedett 6-1, 1-6, 7-5 eredménnyel.

A páros döntőt június 15-én tartották, ahol a finn testvérpáros, Eero Vasa, Iiro Vasa 2-6, 6-2, 10-3 nyertek meg a holland Abel Forger, Thijmen Loof ellen.

Az izgalmas és színvonalas tenisz mérkőzéseknek azonban nincs vége, hiszen június 17-23. között újabb 15.000 dollár összdíjazású ITF versenyt tartanak a nyíregyházi MARSO Tenisz Centrumban.

A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet. Az átvétel óta folyamatosan azon dolgozik az egyesület, hogy a megyeszékhely tenisz kedvelői méltó környezetben sportolhassanak. Ennek megfelelően számos fejlesztésen van túl a tenisz centrum és több színvonalas hazai versenynek/bajnokságnak adott már otthont.

Forrás: Szarka Judit