Ünnepélyes keretek között kihirdették az „Állatok védelme” című pályázat eredményét
Fotó: Szarka Lajos

A NYÍRVV Nonprofit Kft., a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye közös pályázatot hirdetett „Állatok védelme” címmel, az eredményhirdetést szerdán tartották meg. A pályázati felhívás célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet az állatok védelmének jelentőségére és az állatokkal való felelős bánásmód fontosságára.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza városüzemeltető társaságaként kiemelten fontosnak tartja a fiatalok környezettudatos nevelését. Évekkel ezelőtt elindult az ÖKOSuli kezdeményezés a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményével, majd 2020-ban csatlakozott a Nyíregyházi Egyetem is. A rendezvényeken a diákok rendszeresen részt vesznek városunk környezetének védelme, alakítása, szebbé tétele és megismerése céljából. Az „Állatok védelme” című pályázatra óvodásoktól rajzot, alsó tagozatos tanulóktól Power Point bemutatót és felső tagozatosoktól fotókollázst vártak a szervezők. A mostani pályázati kiírás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára és az állatokkal való felelős bánásmódra.

„Már kilencedik éve rendezzük az ÖKO tudatos versenyünket. A „Kincsek a természetben” elnevezésű programot Pucsok Attiláné kolléganőnk ötlete nyomán alkottuk meg. Sikerült csatlakoznunk a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez, illetve a Nyíregyházi Egyetemtől kértünk szakmai segítséget, így a COVID ideje alatt létre tudtunk hozni egy együttműködési megállapodást” – nyilatkozta Bajnay Kornél, a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének vezetője.

A pályázat lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy kifejezzék gondolataikat és érzéseiket az állatokkal kapcsolatos témákban. Az évente megrendezett verseny nagy népszerűségnek örvend, egyre több gyerek nevezett az értékes ajándékokért.

 

„Minden évben kitűzünk egy célt, tavaly a vizek védelme volt, most az állatoknak a védelmét tűztük ki célul és így vártuk a különböző pályamunkákat. Az, hogy jövőre mi lesz, még nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy nagyon jó témát választunk majd” – emelte ki Bajnay Kornél.

A pályamunkákat február 29-ig lehet megtekinteni a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény aulájában, valamint március 1. és 18. között a Borbányai Művelődési Házban.

Kapcsolódó galéria

Állatok védelme pályázat nyertesei 2024